hannapannapersson

Katternas äventyr i Åkersberga!

Kategori: Allmänt

Jag bor i Annelis gäststuga över jullovet. Har jobbat lite på Albano. Roligt! pluggat en massa endokrinologi och ska plugga massa reproduktion framöver... Igår satte Anneli in en kattlucka i "min" stuga! Nedan ser du resultatet och lite andra bilder!
 
 
 
 

God Jul & Gott Nytt År! önskar jag och mina söta julkissar!

Kategori: Allmänt

 

Jullov!

Kategori: Allmänt

Äntligen jullov! Har gjort min tenta idag och det gick bra! känner mig inte oroad för att jag inte kommer bli godkänd så det känns skönt! Nu kan man slappna av lite och göra allt det som har fått skjutas upp de senaste veckorna som att köpa julklappar, städa, diska, laga julmat osv...På tisdag bär det av till Vetlanda till mina föräldrar men redan på torsdag är jag hemma igen, sen åker jag och katterna till Stockholm och Anneli över julen. Där ska det jobbas på Albano, pluggas till tentan 7 jan, skrivas examensarbete (om jag hinner), träffa kompisar och så ska katterna få va i skogen så mycket de vill! Härligt!

Från i våras; Vera kommer från skogen hos Anneli

På rymmen från tentan!

Kategori: Allmänt

Jag har aldrig varit såhär dåligt förbered inför en tenta! På fredag har vi anestesitenta och jag ligger efter i mitt "pluggschema" som bara den! Den nivån jag är på nu brukar jag va på kanske en vecka innan tentan men jag har bara 1,5 dygn kvar! Problemet är att jag är alldelles för avslappnad. Jag tänker att det löser sig, det är inte bra jag vehöver lite tentaångest för att få fart på mig! På fredag kommer domen...
Idag har jag varit på rymmen från tentan och tränat lydnad med Jackie och idag kändes det som att nånting sa pling i Jackies huvud för hon var jätteduktig och förstog vad jag ville! Vilken lycka! Synd bara att vi tränar så sporadiskt...
Efteråt vart det en kort fika på Blombackas hembageri, smarrigt! Nu är det dags att återgå till pluggandet. Måste bara lägga upp lite fina vinter och lucia bilder från förra veckan. Tyvärr försvann snön lika snabbt som den kom...

En morgon när jag traskade till skolan var det såhär fint

Mysig lucia på skolan

Snötäckta träd är så fint

Fin allé
Mitt favvohus i Skara
Mitt favvohus i Skara

Hund08

Kategori: Allmänt

Åkte sent i fredags från Skara (kl 21). I Hallsberg vart vi stående i 45 min pga strömfel så jag var inte framme hos Alex, Lisa och Sofie förrens kl 01. Som tur var så var hundarna helt tysta när jag kom insmygandes, inte ett knyst! Sen var det upp kl 06.30 och avgång till den årliga hundmässan! På morgonen tittade jag på Lisa när hon tävlade agility med Dusty, stog i Hill´s monter 4h (Alex övertalade mig...) sen var det lite shopping som gällde. Köpte dels lite småsaker till the dog to come och aktiveringsleksak från Nina Ottosson till katterna. Tiden gick hur snabbt som helst. Jag tror inte vi kom ifrån mässan förrens strax innan 19. Väl hemma lagade vi middag och satte oss att titta på film, jag såg högst en halvtimme sen somnade jag som en gris!!! Det hade varit en lång dag!
På söndag gick vi upp tidigt igen och på mässan var det agility och lydnad som gällde på morronen. Kikade lite snabbt på korthårig collie utställningen för att se om "min" uppfödare var där men jag såg henne inte... Sen var det vandring bland alla rasmontrar och lite mer shopping...Såg även lite Freestyle och Heelwork to music uppträdande. Roligt!
Helgen var verkligen fullspäckad, kul att träffa kompisar och vara omringad av hundar av alla de slag! Men idag var det tillbaka till verkligheten och anestesin som jag skjutit upp genom att fly till Sthlm...hade rolig fast extremt krävande föreläsning 9-16 idag och efter skolan har jag suttit och läst i anestesibok nonstop i 5 timmar. Jag är helt slut så nu är det sängen som gäller!

Pax var med och gjorde reklam för Hill´s i montern

Bullterriers kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta!

Söt Norsk Lundehund!

Finsk lapphund som verkligen kunde posera. Söt!

Mässveteranen Bamse i Hundstallets monter

Sötaste hunden i stan! Mässor tar på krafterna...

Thea var också Hill´s hund!

Juletider!

Kategori: Allmänt

Det är så mysigt med första advent när man tar fram alla ljustakar i fönstrena. Det är en helt annan känsla att gå upp på morgnarna när man möts av mysbelysning! Igår var jag, Philippa och Annika på tomteparad här i Skara! Det var shettisar och barn i mängder och diverse julsaker i storformat:
Efter paraden gick vi hem till Philippa och mötte upp Therese sen vart det glögg, hembakta lussebullar och pepparkakor. Kan det bli bättre!
Under veckan har vi läst om förlossning, föl, kattungar och valpar. Väldigt intressant och ett ämne som jag vet extremt lite om. Så det var oerhört nyttigt! Föreläsarna var jättebra, veterinärer med lång erfarenhet av avel, så de kunde faktiskt svara på klassens alla frågor! (Min klass är väldigt nyfiken och bombarderar alltid med mycket frågor)
I lördags var jag och Philippa åter på viltspårskurs i Vara. Till Philippas chock så bestämde instruktören Ulla-Britt att hon skulle gå ett 600m spår själv utan hjälp av snitslar med Jackie! Jag fick följa med som stöd, inte för att det hjälpte så mycket... Först verkade Jackie ha koll sen kom vi till ett träskaktigt område och där började hon gå i en stor cirkel och sen verkade det som om hon tog ett bakspår. Tillslut verkade hon ha hittat spåret igen (åt rätt håll) men så kom vi väldigt nära en motionsslinga som vi visste att vi inte skulle korsa. Jackie verkade inte helt fokuserad och Philippa och jag började diskutera och jag sa bla "så här nära vägen skulle hon ju aldrig lägga slutet"(ord jag fick äta upp senare...) Så vi avbröt och gick till spårets början igen. Nu gick Jackie en helt annan väg och sen började hon busa med en stock...Hm vi gav upp och gick tillbaka. Jackie fick gå ett kort enkelt spår som hon gick jättefint så att hon skulle få ett positivt avslut och sen gick vi spåret igen fast med Tifflan och med hjälp av U-B och det visade sig att Jackie hade ju gått alldelles rätt i slutet, vi hade gett upp kanske 20m från klöven! Snacka om en läxa i att man måste lita på sin hund och inte börja tänka på att kan spåret verkligen gå här...Suck! Men det var väldigt lärorikt och man lär sig ju av sina misstag!

Stackars Jackie som inte fick avsluta sitt duktiga spårarbete!