hannapannapersson

Grillmys

Kategori: Allmänt

Igår var jag och Philippa hos Annika och grillade. Det var superfint väder och vi hade det jättemysigt! Vi gjorde lite träningstävling i lydnad också där jag fick vara tävlingsledare. Det var roligt även om jag inte riktigt har koll på de rätta fraserna... 
Nästa vecka blir det långledigt från onsdag till söndag och jag planerar att åka upp till Stockholmo på besök! Det blir trevligt, hoppas bara det inte blir supervarmt när jag ska åka 5-6 timmar buss fram och tillbaka...
Jackie kisar i solen, sötisen

Paddy skulle inte tacka nej till 2 biffar...

X-jobb, sittning, tenta och Silverfallet!

Kategori: Allmänt

I helgen var jag på min första sittning som också råkade vara den sista innan vi slutar. Jag hade det trevligt under middagen hamnade brevid en trevlig agrotekniker, en väldigt studentspexgalen lantmästare, och lite annat folk. Efter förrätt, middag och efterätt var det ett duktigt band som spelade allt från Britney Spears till AC/DC. Vi dansade och hade jätteroligt! Jag är ju inte så "studentig" av mig men sittningen var ok, ibland lite på gränsen till för studentjobbig men Skara är väldigt blygsam i studenteri jämfört med många andra högskolor (Thank God!).
Jag klarade sista tentan och x-jobbet vart godkänt i fredags! Nu har vi bara redovisning av x-jobb och opponentskap samt en kurs i rehab kvar! Känns härligt!
Idag åkte jag, Annika, Therese och Philippa ut till Silverfallet i Lerdala. Det var jättemysigt. Fint vattenfall och vandringsleder. Vi hade med oss fika som vi mumsade i oss också. Jag gillar utflykter!
Silverfallet

Paddy och Tyra vid vattenfalletTifflan och Jackie

Jackie

Tifflan håller på att ramla i ån i jakt efter pinne...

Jackie är törstig

Gruppfoto bland blåsipporna

Söta hästar träffade vi också på!

var ju tvungen att klättra upp i fina trädet och väl uppe fick jag fnittersjukan...

fint!

Tifflan med fin pinne och snygga fladderöron

Tävling

Kategori: Allmänt

Idag har det varit lydnadstävling på brukshundsklubben. Jag och Philippa åkte dit och tittade. Det var bra terapi för det var inte direkt superekipage i klass 1 så det känns som att det nog inte blir så farligt när man ska ut och tävla själv. Det kommer ju dröja säkert 1 om inte 2 år innan jag tänker tävla men man kan aldrig starta för tidigt i att ladda sig mentalt! 
12 veckors valp! så söt!

Apport! Så himla fin helsvart schäfer!

Ligg under gång. Den här tollaren var jätteduktig, fick massa 10 or och vann i klass 2

På hemvägen hittade jag tussilago!

Fotografering

Kategori: Allmänt

Idag fick Vera och Elliott följa med till skolan för att fotograferas till mitt examensarbete. Philippa skulle illustrera bra undersökningsgrepp på katt. Det gick väldigt bra. Jag tog med mig burkmat som de fick som belöning. Väldigt uppskattat! Så det var en trevlig utflykt även om de tyckte det var lite jobbigt också! När jag kom hem och tittade på bilderna så vart jag alldelles full i skratt av några mindre lyckade bilder:
Kaxiga Vera demonstrerar att hon visst når nosen med tungan!

Va fan gör ni!

Vera visar tydligt att hon inte tyckte det här var en bra metod!

Alltså är ni klara snart eller??

Jag hann ju inte äta upp vad är det här för restaurang egentligen?

Elliott har gett upp, jaja jag hänger väl här då...

tranor, tranor och tranor...

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag och Philippa ut till Hornborgarsjön. Det var soligt och varmt och massor av tranor!! Eller ja först åkte vi till en liten vandringsled söder om sjön och där lyste tranorna med sin frånvaro även om man hörde dem väldigt tydligt. Vi körde sedan tillbaks till sydvästra delen och där var det tranor i mängder! och folk och bilar och husvagnar och kameror och hundar och tyskar ja hela köret! Även ett cafe där vi tog oss en välförtjänt fika! En härlig dag ute helt enkelt!Vackra träd

Inga tranor så långt ögat kan nå...

Jag gillar träd!

Tranor i mängder!

massa tranor...massa människor!

och massa husvagnar!

Vera 5 år!!

Kategori: Allmänt

Idag fyller Vera 5 år! Eller egentligen så är det inte hennes riktiga födelsedag. På katthemmet visste de inte riktigt när hon var född men de gissade på nångång i april. Första april fick alltså bli hennes födelsedag. Hade inte kommit på att Vera fyllde år om inte Philippa hade sms:at mig imorse precis när jag klivit upp helt nyvaken "din lilla skolkare struntar du i lektionen" Va har vi lektion! Jag fick panik, ringer upp Philippa men det visar sig att det bara var ett aprilskämt...Hm.
Födelsedagskatten ska i alla fall firas med att få gå ut hur mycket hon vill idag! Så det kommer nog bli mycket spring upp och ner för trapporna..Men det är bra motion och en bra pausaktivitet i allt tentapluggande!
Vera på balkongen! Min majestätiska fina katt!