hannapannapersson

Colliebesök!

Kategori: Allmänt

Idag hängde jag med och besökte kennel Skyelice med några kompisar. Det var jättetrevligt! De bodde så fint precis vid Vänern. Jag vart ganska avis måste jag säga! Det var kul att komma iväg lite från Skara och all x-jobbs ångest! Här är lite bilder från dagen, observera att det är Vänerns is vi går på!

Ida och Alvar busar

Ida i full fart!

Den lilla sötgrisen Alvar

Fina Alice

Mor och dotter

Ida blickar ut över Vänern

Tiggande på hög nivå! Ida, Alice och Josef

Bevis!

Kategori: Allmänt

Skåp och lådor!

Kategori: Allmänt

Sigrid har nu från att ha kunnat öppna 2 skåp gått till att kunna öppna 3,5 skåp. Det halva får hon för hon har bara lyckats öppna det en gång så det kan ha varit ren tur...Det jobbiga är att hon nu kan öppna skåpet som är fullt med påsar. Som hon drar ut på golvet...Jag ska försöka filma henne när hon öppnar skåp så ska ni få se med egna ögon. Hon går omkring och försöker med alla skåp och garderober, det har blivit hennes grej. Stackars tjejen är understimulerad men jag lyckas ju inte få henne att våga gå ut. Inte Elliott heller för den delen. Hon har nu inte vågat gå ut på säkert en månad. Vet inte vad som hänt. Hon kom hem med ett rivmärke på nosen och sen dess vågar hon knappt gå ut i porten...Skumt. I helgen fick jag ett ryck och städade ur min klädkammare som jag använt som dumpningsställe. Fanns massa kartonger som stått där sen jag flyttade in. De och massa annat jag inte behöver innan flytten bar jag ner till källarförrådet. Det är 3 trapper och en massa tunga saker. Kan säga att jag var rejält svettig efter den proceduren. Fick inte gjort nåt med x-jobbet idag, jag har gått omkring som i en dvala hela dan. Förutom på träningspasset då jag kände mig stark som en björn! Avslutar med lite bilder på Vera:

Mysigt i soffan

Sötgris!

Faster Hanna

Kategori: Allmänt

Igår fredagen den 13 (!) 16.47 vart jag faster till lilla Ivar! Kolla in sötisen:

Fredag den trettonde!

Kategori: Allmänt

Ta det försiktigt ute i världen idag vänner! Man vet aldrig vad som händer på fredagen den trettonde...
Igår hade vi en självinsiktsdag på schemat. Vi skulle få veta vilken typ av person vi är genom ett system kallat SDI som är ett instrument för kartläggning av individers styrkor. Visade sig att jag är en Navperson som är flexibel i grupper och har lätt för att anpassa sig till nya situationer. Men jag hade dragning åt Stödjande-Försiktig hållet som är en blandning av att vilja hjälpa/vårda andra och en analyserande självständig person. Stämde ganska bra med vad jag trodde att jag skulle hamna faktiskt. Det roliga va att det var en stor majoritet av klassen som hamnade inom samma grupp men inte i den vårdande gruppen som jag skulle ha tänkt mig när man tänker på vårt yrkesval utan i den analyserande självständiga gruppen...Kanske har att göra med att vi gillar att studera inte vet jag...Intressant dag var det i alla fall. Efter skolan drog jag, Annika, Therese, Philippa och vovvarna till skogs på en nästan 2 timmars promenad med väldigt krånglig terräng. Det var roligt och fint. Det är massa snö i Skara för tillfället så det gäller att njuta! Nu börjar en veckas självstudier med x-jobbet sen ska vi vara färdiga att lämna in första utkastet av arbetet...gulp jag hoppas jag hinner i tid.
Lite kort från skogen, tyvärr lite mörka...

Tifflan i full fart!

Paddy i snön!

Tifflan och Paddan busar!

Detta träd såg vi precis brevid ån i skogen. Kan det vara bävrar måntro?

Exotiska djur!

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit med skolan på ett naturbruksgymnasium i Töreboda för att hantera exotiska djur! Det var jättekul! Vi fick träffa massa olika djur råttor, möss, degus, marsvin, kaniner, gerbiler, chinchillor, leopardgecko, kungspytonorm, majsorm, brevduvor, kamelont, sköldpaddor, dabbagamer med mera. Jag tog massa kort under dagen:

Söt mus!

Jag och chinchillan vart bundis! De kan leva upp till 20 år! Hade jag ingen aning om!

Trodde aldrig jag skulle kalla en kanin för vacker men den här var verkligen det!

På rasten passade jag på att hälsa på grisarna!

Landsköldpadda som kommer väga runt 30kg när den blir vuxen!

Kamelonten fick vi inte hålla i. Han kallades Argmannen vilket kanske förklarar varför...

Den här majsormen tyckte det var mysigt att åka igenom min "magficka" på tröjan och ut på andra sidan

Den här Dabbagamern var så fin! Min favorit under dan tror jag!

Kungspytonormen och jag!

Konstiga dagar...

Kategori: Allmänt

Mina senaste dagar med x-jobbet har varit konstiga. I söndags skulle jag sätta igång med att skriva om den åldrande katten som jag var helt säker på att minst 2 av mina böcker hade kapitel om. Slog upp böckerna och hittar ingenting!!! Vart har jag fått detta ifrån?? Så skumt. Sätter mig och letar efter artiklar om detta ämne men hittar inte tillräckligt med relevanta grejer för att räcka så tillslut fick jag bestämma mig för att stryka den delen i x-jobbet...Skumt. Igår satte jag mig för att skriva om förhållandet mellan katt och människa. Eftersom jag skriver om kattens beteende så är det mest intressanta för mig hur katten ser på oss, om den har sätt att kommunicera som utvecklats genom att de blivit domesticerade osv men nästan allt material jag hittar är ur människans synvinkel!!! Suck! Så det mesta jag hittar är helt orelevant för mitt arbete. Jag kanske tar med lite smågrejer men det blir en mycket mindre del av arbetet än vad jag hade tänkt mig...Idag ska jag i alla fall skriva om kattens revir så där kan det faktiskt inte hända nåt konstigt!
I söndags tränade vi lydnad på klubben. Jackie gör faktiskt framsteg! Men jag har problem med att få henne gå nära mig i fritt följ. Vi hade exakt samma problem när vi tränade in fotpositionen och det tog tid innan hon fattade att hon skulle sitta precis intill mig. Nu kan vi gå några steg fint men sen ger hon sig utåt...Måste fundera ut nån bra lösning på detta. Vi hade i alla fall jättefint väder! Snö överallt och soligt men jag hade glömt kameran! Surt! Jag som alltid har med mig den överallt...
Följde med ut med Vera igår så ni får bilder från det istället!

Snyggingen!

Är det här en bra pose?

Kom några skrikande barn. Vera visar tydligt att det var läskigt!

Sen kom det en barnvagn som åkte förbi jättesnabbt och då måste man faktiskt göra svansen jättestor för att visa det där monstret att Vera ska man inte komma och bråka med för hon är jättestor!

Targetträning

Kategori: Allmänt

Jag har börjat träna Sigrid med en hemmagjord targetstick, det går jättebra! Hon fattade den här typen av träning mycket snabbare än alla typer av tricks jag försökt med henne. Det är ju mer naturligt för en katt att nosa eller gnida mot nya utåtstickande föremål än att tex buga på kommando så det är ju ganska förståeligt  Jag har lagt ut ett videoklipp från vår träning idag:
http://www.youtube.com/watch?v=YBpOzf7dWDM

Ardala och x-jobbs stress!

Kategori: Allmänt

Igår var jag faktiskt extremt produktiv och skrev typ färdigt delen om kattens jaktbeteende. Yeah! Idag vart det värre då jag vaknade med migrän. Har i alla fall fått en hel del skrivet om socialt beteende hos katter. Skulle egentligen vara klar med den delen idag enligt mitt x-jobbs schema, vi får se om jag får det gjort nu under kvällen. Börjar känna mig rejält stressad över första inlämningen av arbetet. Känns som om man kommer lämna in ett arbete man har fått stressa ihop! Känns inte bra. Jag vill inte lämna in ett arbete som jag skäms över...Jaja det är bara att kämpa på och hoppas att jag hinner få ordning på det!
Jag och Philippa tog en paus från x-jobb efter lunch och tog en välbehövd promenad ute i Ardalaskogen. Lite bilder därifrån:

Jackie

Tifflan

Tifflan hann få tag i bollen före Jackie

Utmaning!

Kategori: Allmänt

Ok bara för att Alex och Lisa båda har utmanat mig nu så måste jag väl anta utmaningen. Så här är den:
Gå in i mappen mina bilder.
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.

Eftersom jag i min sjätte mapp bara hade 2 bilder så kollade jag i bildmappen på min externa hårddisk istället


Där var det en bild på Chili och jaktspringern som jag glömt vad hon heter...Denna bild är iaf tagen i rastgården på Waldemars Udde! Blir lite sentimental. I miss the Dogplanet!

Ok Philippa du är utmanad!
http://jackrussell.doggyblogg.se/
sen känner jag ingen mer som bloggar...

trams o flams

Kategori: Allmänt

I lördags var vi på klubben och tränade hund. Känner att jag måste börja planera träningen med Jackie lite. Vi gör det ju bara för skojs skull men det är alltid kul att ha lite mål att sträva efter!

Promenix vid klubben!
Efter hundträning gick vi och åt semla på Kaffehuset. Mums! Senare på kvällen var det filmkväll men första skulle det tas porträttfotografi på djurfamiljen Jäverhammar

Det var inte helt lätt att få alla att titta in i kameran och sitta fint på samma gång kan jag säga!
Sen tittade vi på Sex & The City filmen som jag faktiskt vart besviken på. Jag gillar serien men jag tyckte filmen bara vart tramsig!
Idag var vi ute och promenerade på en naturstig utanför Skara. Var en spännande stig upp och ner och upp och ner...

Tyra och Tifflan

It is all mine...
Imorgon har vi Etologiseminarium och sen har vi självstudier tors-tis. Nu måste jag verkligen skärpa mig och försöka bli klar med beteendedelen av mitt exarbete!