hannapannapersson

Nya insikter och bilder

Kategori: Allmänt

Jag har insett att jag och Pirko måste träna på att ta det lugnt bland mycket hundar. Det är nämligen väldigt svårt för min lilla dam. Hon älskar ju att busa med hundar men hon måste ju även lära sig att man kan ta det lugnt annars kommer vi ju aldrig kunna få nån ordentlig träning eller tävling för den delen. Jag har blivit lite bortskämd med att hon är så lugn överallt annars, men även Pirko har en akilleshäl! Tur att det finns massor av brukshundsklubbar runt om i Stockholm att träna passivitet på! 
Lyckades dra med mig kameran ut idag så här bjuds det på lite busbilder!
 Min galna Pirko!

Full fart

Man blir trött av att busa!


Borta och ensam hemma

Kategori: Allmänt

Igår efter jobbet följde Pirko och jag med Annika hem för att se hur hon bor nu. Jag blev väldigt avis kan jag säga. Stugan är jättefin. Modern men ändå lantlig och precis i lagom storlek! Skog inpå knuten ojojoj. Så vill jag också bo! Pirko fick träffa Annikas hund Tyra som hon verkligen gillade och ville busa med hela tiden. Tyra, en dam på 9 år, hade däremot ingen lust att busa med en galen valp. Då fick vi bevittna Pirkos enorma envishet, hon gav verkligen inte upp! Stackars Tyra tyckte nog det var skönt när hon slapp jobbiga valpen...Vi sov över hos Annika och eftersom jag är ledig idag så åkte vi hem på morgonen. Efter lite extra sömn (var tvugna att gå upp halv 6 för att få skjuts med Annika) gick vi ut på en promenad längs vattnet. Vi koppeltränade, badade (fötter och tassar), busade med kampleksak och passade på att fortsätta lära in "loss" och "hämta" under buset. När vi kom hem var Pirko väldigt trött! 
Då passade jag på att gå och handla. Har bara lämnat Pirko ensam några gånger. Bara i 5, 10 eller 15 min. En av gångerna kom jag tillbaka till en skällande hund. Inte bra...Men nu när hon var så trött är det ju perfekt att passa på. Hon gick och la sig och jag gick iväg. Stog och lyssnade i brevinkastet och hon gick upp och gnällde till några gånger sen hörde jag hur hon  gick och la sig igen. Perfekt. Var borta i 30 min. När jag kom tillbaka hörde jag inte ett ljud. Kom in och hon ligger ner, tittar upp på mig och fortsätter sen sova. Perfekt! Jag blir så lycklig!

Kom igen då, busa med mig!

Valp på jobbet!

Kategori: Allmänt

Min minisemester med Pirko är slut och idag följde hon med till jobbet. Nu i början bor hon på vaktmästarns kontor så hon får lite sällskap. Där har hon det bra kan jag lova! Varenda gång jag kom dit låg hon antingen och sov som en stock eller hade sällskap av nån i personalen som hade lite tid över att gosa eller busa. Snacka om himmelriket för en valp!

Såhär trött var Pirko efter att ha varit på brukshundsklubben för första gången!

Pirko ute i grönskan!

Ekorre och blåbärsskog

Kategori: Allmänt

Jag har en eller kanske flera ekorrar som bor utanför mitt sovrumsfönster. En av dem har tom sprungit på fönsterbrädan! Häromdan lyckades jag fånga en på bild!

Söt!

Igår åkte jag och Pirko och hälsade på min kompis och hennes barn. Vi var ute i skogen och plaskade i pölar och plockade blåbär. Mysigt!

Det är nåt visst med barn och pölar...

Mums med blåbär sa Pirko!

Valptider

Kategori: Allmänt

Ja tiden knatar på och det har börjat bli "normalt" att va med valp. Även om jag har en del erfarenhet av hundar sen tidigare så har jag inte mycket koll på valpar. Så det är definitivt en utmaning! Jag har ju läst massvis och förberett mig men så kommer valpen och man står som ett frågetecken ändå! Hehe fast hon är en enkel valp hitills. Hon är väldigt lyhörd och kontaktsökande och blir hon rädd eller konfunderad över något så kommer hon över det snabbt. Tyvärr har det inte blivit mycket fotande de senaste dagarna. Man har ju en valp att hålla koll på och då glöms kameran bort! Ska skärpa mig på den punkten! Det här kan nog vara mitt första blogginlägg utan en enda bild! Vad ska detta leda till???!!! 

Äntligen är Pirko här!

Kategori: Allmänt

Igår hämtade jag hem min fina korthåriga collie Pirko från Gemdales! Hon är faktiskt en helt underbar knasunge! Här kommer lite bilder från de senaste dagarna!

Galen rottis fick följa med på vår roadtrip!

Pax

Bamse

Pax är söt när han simmar

Hej! Får jag följa med hem?

Pappa Harry är så fin!

Inskolad i fotoposerandets värld!

Pirko simmar för första gången. Inget konstigt alls tyckte hon!

Dags att vila en liten stund

Tittut!

Pax är lekfarbror nr1!

Pax ser skeptisk ut till nykomlingen i gänget!

Gruppfoto!

Idag följde vi med till vallhagen. Pirko var fascinerad...
Pirko!

Kategori: Allmänt

Idag var min uppfödare hos veterinären och alla valparna blev friskförklarade. Hon valde efter detta beskedet att ha kvar den ljusa blue merle tiken med ett blått öga. Så på lördag tar jag hem min favvo, den mörka blue merle tiken!