hannapannapersson

Djursjukvårdare på riktigt!

Kategori: Allmänt

Jaha så var första arbetsveckan avklarad. Jag trivs jättebra på vårdavdelningen, här får man på ett helt annat sätt följa patienterna och känna att man gör en skillnad. På polikliniken är det oftast 15 min bokade tider så då hinner man knappt lära sig namnet på patienten...Så det känns jättebra att vara på vård istället. Håll tummarna för mig att det dyker upp nåt vikariat där till hösten! Som det är nu har jag jobb tom september men jag hoppas att jag får vara kvar!
Igår gick jag till Maltesholmsbadet och tog mitt första dopp för sommaren. Det var svinkallt! men vad gör det i dessa omgivningar;Katthem, Vaxholm och filmkväll

Kategori: Allmänt

Igår följde jag med Dennis till katthemmet han volentärar på. Det var ett väldigt trevligt katthem och det jag gillade mest var att de hade en utegård med trädstammar, hus, hyllor och massa roliga saker. Det märktes att katterna gillade sin utegård! Så fort vi öppnade dit ut kom massa katter springandes! Vill du skaffa katt från katthem så tycker jag du ska kolla upp detta www.djurhjalpen.nu
Katthemmet ligger på Vaxholm och där är man ju inte varje dag så efter volentärandet gick jag en promenad längs havet. Mysigt!
När jag ändå var i krokarna passade jag på att åka till Åkersberga och Anneli för filmkväll. Vi såg Gilda en film med Rita Hayworth från 40-talet, me like! Sen såg vi ett avsnitt av Flight of the concords och jag måste säga att det var något av det roligaste jag sett på länge. Rekommenderas varmt!

Söt!

Snygg pose!

Gandalf är galen i ost!

Jag med!

Så fin kisse!

Mysigt att sitta i utegården!

Vackert i Vaxholmen!

Satte mig vid en brygga och tog det lugnt

Fick sällskap av en knölsvan

Vallmoknopp!

Kattmöte

Kategori: Allmänt

Idag var jag och Vera ute och promenerade lite. Helt plötsligt upptäcker vi en annan katt! och jag hade kameran med mig så jag kunde dokumentera! Roligt!

Oj bäst jag gör mig så liten som möjligt sa den andra katten

Vera är lite tuffare och gör sig så stor som möjligt!

Vera funderar på om hon kan gå därifrån och rör sig sakta för att visa att hon inte ska anfalla

Sakta sakta vänder hon sig

Slooooow mooootioooon

Bäst att hålla lite koll bakåt!

Vilken pärs sa Vera

Andra katten håller koll på Vera när vi försvinner

Vi återgår till vår promenad och Vera visar att hon är en kamouflagekatt!

Valpbesök!

Kategori: Allmänt

Igår träffade jag valparna! Så söta och underbara! Det är 3 tikar att välja på. Uppfödaren ska ha kvar en tik men väntar på att välja till efter ögonresultatet. Alla i kullen kändes väldigt lika. Känns som att vilken tik det än blir så kommer det bli en riktigt bra hund! Men måste ändå säga att de två blue merle flickorna och speciellt den lite mörkare nog vart min favorit. Men vi får se... Om 3 veckor ska jag tillbaka och hämta min Pirko så får vi se vilken det blir!

Ljusa Blue Merle flickan!

Trefärgade flickan!

och min favvo den mörka Blue merle flickan!

Söt!

Bestämda viljor fanns det gott om!

Det är kul att bitas och dra!

Fina hanen!

Vem ska bli min Pirko?

Jag ska döda tröjan, ja det ska jag!

Mm skosnöre

Mm raggsocka

Jag vill ut på äventyr!

Många nya intryck gör en valp trött

Trötta valpar

Vi var ju även ute med hundarna och utforskade stranden!

Det var roligt sa hundarna!

Nytt revir

Kategori: Allmänt

Katterna tog faktiskt längre tid på sig att slappna av i nya lägenheten än vad de brukar. Varenda litet ljud reagerade de på under första veckan. Men nu har de blivit mer avslappnade och verkar trivas i lägenheten! Vera visade inte att hon ville ut förrens i måndags då hon ställde sig vid ytterdörren och jamade sitt "jag-vill-uuuuuuut" läte. Så då gick vi ut på en promenad. Elliott ville också med tills jag öppnade dörren ut i porten...då kom hon på att det ju var "fel" port och jätteläskigt! Så Vera och jag gick ensamma. Jag blir så stolt över min fina Vera. Hon hade svansen upp hela promenaden (vilket betyder "jag är avslappnad och lugn" på kattspråk) även om hon burrade upp den vid några tillfällen (vilket betyder "jag är lite rädd så jag gör mig så stor som möjligt så ingen vågar ge sig på mig" på kattspråk). Efter nån halvtimmes utforskning av området med strykmarkeringar på alla träd och utstående ytor vi mötte (vilket betyder "jag lämnar min doft så alla förstår att det här är mitt revir och dessutom känner jag mig trygg när det luktar av mig själv" på kattspråk) så bestämde sig Vera för att det var dags att ligga i gräset och sola! Medans hon låg och myste passade jag på att plocka lite mumsigt gräs till Sigrid och Elliott, hittade även några stora fågelfjädrar som är den perfekta kattleksaken och alldelles gratis också! Efter en kvarts solande fick jag nog och drog med mig Vera hemåt. Igår var vi ute på en promenad till och inatt fick hon vara ute själv vilket funkade utmärkt! Hoppas Elliott vågar sig ut snart också!

Mums med nyplockat gräs!

Min fina Vera på balkongen

Agilityhelg

Kategori: Allmänt

I helgen har det varit agilitytävling på Solna-Sundbyberg brukshundsklubb. Jag var där som funktionär. Det var roligt att lära känna agilitygänget på So-Su. Jag och valpen kommer ju så småningom antagligen hamna där! När man jobbar som funktionär hinner man ju inte ta kort. Jag hade ledigt under small hoppklassen under både lördag och söndag så då passade jag på att fota lite. Blev alltså bara de minsta hundarna som fastnade på bild...Full fart genom slalomet

flygning över hinder

Nakenfis

Hopp!

Weeeiii

hopp igen

Ansats

Crazy heeler!

Ullis och Raska

Enskedepromenad

Kategori: Allmänt

Alex har precis flyttat till Enskede så vi gick en promenad för att utforska området!

Bamse han kan den ultimata fotoposen!

Pax är ganska duktig på att posa också...

Pax på gunghäst!

Får jag springa ner nu???

Pax krockar nästan med kameran!

Ojoj mycket att hålla reda på Pax!

Bamse springer ur bilden

Jag SKA ha den sa Bamse!

Examen!

Kategori: Allmänt

Nu är jag utbildad djursjukvårdare minsann! Tog examen i fredags och i lördags flyttade jag från Skara för gott. Så nu bor jag i Hässelby. Här är det så vackert. Promenadslinga längs Mälaren, Grimstaskogen en bit bort, och massa små grönområden! Underbart! Har inte haft med mig kameran ut på promenad än men det kommer bilder snart!

Broschutdelning på examensdagen