hannapannapersson

Lydnadstävling Tyresö BK

Kategori: Allmänt

Idag har jag & Pirko tävlat i lydnad klass 1 för andra gången. Det kändes mycket bättre idag. Jag var nervös men inte lika illa som förra tävlingen så jag hade lite mer närvaro vilket ledde till att Pirko förstod vad vi höll på med :-) Såhär såg momenten ut:

Platsliggning: Betyg 5
En hund reste sig och gick iväg och då satte sig Pirko upp, efter en kort stund la hon sig ner igen. Detta är ett återkommande problem, händer något "konstigt" under platsliggningen så sätter hon sig upp. Måste träna ännu mera störning under detta moment!

Tandvisning: Betyg 10
Ja inga konstigheter här

Linförighet: Betyg 6,5
Alltså jag lyckas inte få till uthålligheten i ett helt program. Hon släpade efter, svävade ut och tappade fokus. Får arbeta vidare med detta!

Läggande: Betyg 8
Det dåliga fria följet sänkte betyget...

Inkallning: Betyg 8,5
Pirko knuffade till mig ordentligt vid ingången. Men jag tänker inte peta i detta moment för Pirko älskar det och det är en perfekt belöning mitt i programmet. Sen måste ju någon stå för lite underhållning :-)

Ställande: Betyg 7
Återigen dåligt fritt följ och fortsatte några steg innan hon ställde sig

Apportering: Betyg 9
Jag blev så glad när hon tog apporten! Snacka om att vi kämpat med detta moment!

Hopp över hinder: Betyg 10
Ja klockrent var det :-)

Helhetsintryck: Betyg 7,5

Summan av kardemumman blev 150 poäng. Så det räckte tyvärr inte till ett 1a pris men vi är pågång och nästa tävling kommer det gå bättre. Det som kändes skönt idag var att Pirko var med mig mellan momenten på ett helt annat sätt än förra tävlingen. Jag var inte lika nervös heller så jag kunde bete mig lite mer avslappnat. Skönt att vi får mer och mer rutin för varje tävling. Nästa gång är 1a priset vårt! :-)


Pirko med sitt pris!