hannapannapersson

Sigrid, spår och lydnad

Kategori:

Sigrid har varit jättesjuk i veckan. Haft jättemycket blodiga vätskeförluster och var så uttorkad och undertempad i tisdagsmorse att jag vart riktigt rädd att hon inte skulle klara sig! Men hon har med värme och massa dropp blivit mycket bättre! Idag hoppas jag att jag kan ta med henne hem! Vi vet fortfarande inte anledningen, salmonellaodlingen får vi svar på nästa vecka och en viss råttgiftsmisstanke har vi haft eller så fick hon ett riktigt ordenligt magvirus!
Det roliga är ju att Sigrid som är jätteskygg i vanliga fall är jättegosig med alla på jobbet. Väldigt märkligt! Men skönt att kunna lämna henne där och veta att hon inte bara kommer trycka i ett hörn och vara stressad! Min lilla älskling <3
I förrgår var jag och spårade med Helen i Sorunda. Pirko fick ett riktigt motivationsspår. Hon fick se Helen gå iväg och så gick hon ett kort 200m spår och ringde mig när hon gått klart. Då släppte jag på Pirko på en gång och jävlar vilken fart hon hade! Jag fick springa bakom henne och Pirko skällde flera gånger till av frustration för att jag var så långsam! Hon spårade klockrent och väl framme vid Helen blev det korvkalas och lek med favvobollen. Såna här spår ska vi göra oftare!
Igår var jag på klubben och tränade lydnad. Tränade störningar på planen i fritt följ såsom koner, hinder osv och det gick riktigt bra. Pirko börjar bli bättre på detta!
Pirko tycker att vanliga fotingångar är supertråkigt så igår testade jag en ny grej. Jag shapade fram en ingång genom att tagga in henne i position och det gjorde jätteskillnad. Detta ska vi fortsätta med!
Något riktigt roligt var att hon vid läggande under gång la sig jättefint alla gånger trots att det var kallt och lerigt, så då vart det såklart supermycketbelöning!
Idag är tempraturen på 0an och det har kommit lite snö så ser framemot inomhusträningen som börjar snart!
 

Spår och sök på Drottningholm

Kategori:

Igår var jag, Maria och Helen ute på Drottningholm och spårade. Pirko fick ett ca 700m långt spår med 6 apporter plus slut. Hon missade 2 apporter och spårade lite för sakta men hon var självsäker så det kändes riktigt bra! Ska dock träna på apporterna separat lite mera igen, var ett tag sen sist och det behövs! Efter vår spårträff mötte jag upp folk från klubben för att fixa inför söktävlingen. Det roliga var ju att sökrutan hade de nästan precis där vi hade varit och spårat! Världen är liten eller iaf Drottningholm ;-)
Idag gick så tävlingen av stapeln. Jag var figge i skogen. Tråkigt nog var det bara 3 startande. Från första början var det 10 anmälda med de hade droppat av en efter en...Ingen av de startande hundarna klarade banan så inte vart det någon lydnad heller så det blev en väldigt kort tävling! Efter fika och ihopplockning av legor och uppmärkningar så åkte jag och Pirko förbi Spånga för att hämta spårapporter som gulliga pappa sågat upp åt mig. Perfekt, hade bara en slutapport kvar så det behövdes verkligen påfyllning! Sen vart det promenad vid Edsbergs sportfält för att kolla om det går att spåra där och hittade iaf 2 områden som funkade annars är det väldigt brant och svårframkomligt på den sidan av skogen. Blir nog till att lägga ett spår där i veckan om dagsljuset räcker till det vill säga. Jag slutar jobbet oftast kl 17 och då får man skynda sig om man ska hinna gå ut spår, låta det ligga och sen gå det innan det blir mörkt. Just i skog är jag grymt mörkrädd så det funkar inte!

Nya spårmarker

Kategori:

Hörde häromdagen att det skulle finnas massa bra spårmarker vid Danderyd-Täby BK så idag efter jobbet åkte jag dit och utforskade och det var fan den bästa skogen jag hittat på min sida om stan. Tar nog bara ca 25 min att åka dit hemifrån så det är ju perfekt! Grymt nöjd :-) La ett kort spår ca 200 m till Pirko som bara fick ligga i en kvart för det började skymma. Pirko var hur het som helst, hon spårade så snabbt att jag knappt hängde med. Men på sista tiden har hon varit grymt snabb när jag gått spåren och det är kort liggtid. Imorgon ska jag be Maria lägga ett lite längre spår till Pirkan så får vi se hur det går!

Framsteg!

Kategori:

Igår spårade jag och Helen vid klubben. Jag bestämde mig innan för att inte bli frustrerad vad Pirko än gjorde utan bara vänta ut henne. Och att inte försöka styra henne minsta lilla. Det funkade! Hon spårade väldigt bra, dock i ett långsammare tempo än vad jag hade velat men att hon får självförtroende i spåret känns viktigast just nu!
 
Idag var det återigen träning på klubben med måndagsgänget. Vårt fotgående har blivit så mycket bättre! Pirko tycker det är kul och har en helt annan intensitet trots störningar. Känns så himla kul att vi gör framsteg!
Idag fick Pirko för sig att rutans koner var target, knäppa hund! Men hon var väldigt söt när hon sprang från kon till kon och tryckte ner tassarna. Jaja det går nog över när hon fattar att hon inte får belöning för det!
Fjärren funkar bättre och bättre på längre avstånd. Hon blir fortfarande osäker på skiftet från ligg till sitt men det tar sig!
Körde lite kryp också och Pirko blir helt till sig av detta moment, det är ju inte direkt supersnyggt men känns bra att hon tycker det är kul. Än så länge kör vi att hon får krypa mot mig men jag försöker ta bort mina hjälper mer och mer.
Nästa vecka ska jag nog be någon kommendera ett mini lydnadsprogram och se hur det känns!

spår och lydnad

Kategori:

Efter jobbhelg var jag idag ledig så jag åkte ner till Nynäs för att spåra med Helen, Maria och Ann. Maria gick ett spår till Pirko som hon snitslade. Jag kände att jag ville se vad som händer när hon tappar bort sig. Spåret låg lite längre än vad jag hade tänkt mig, ungefär 2 h tror jag + att det spåret jag gick åt Ann nästan hade råkat korsa Pirkos spår. Jaja utmaningar är till för att testas! Jag släppte på Pirko men efter bara kanske 50m så var det ett dike och där tappade Pirko spåret, gick i lovar för att hitta det men gav upp och ställde sig och gnällde. Så då hjälpte jag henne lite på traven så hon hittade spåret igen. Sen spårade hon och hittade alla apporter men i väldigt långsamt tempo. Känner inte igen denna sida hos Pirko! Men hon har ju känts konstig i spåret ett bra tag nu. När vi kom till en åker, där jag visste att jag hade gått Anns spår väldigt nära, vart Pirkos nos väldigt hög och hon ville hemskt gärna gå till där jag gått. Men jag bara höll emot i linan och efter många om och men gav Pirko upp det och började spåra sitt egna spår istället. Nästa gång jag spårar ska jag testa en grej som Ann tipsade om. Att spårläggaren går ut kanske 2/3 av spåret och sätter sig där och fikar eller nåt i ca 45 min då släpper man på hunden och spårläggaren går sista biten av spåret. Detta skulle nog vara mycket motiverande för Pirko då hon tycker spår som bara legat en kort stund är mycket roligare. Och att få det på slutet är ju en jättebelöning! Ska bli intressant att se hur hon reagerar!
Var ju bara tvungen att hänga med Helen hem sen för att träffa kattungen Essi som var hur söt som helst! Hon kommer bli en superfin kisse! Efter både fika och middag var det dags att bege sig till klubben och träna lite lydnad med måndagsgänget! Tråkigt nog var det bara jag som kom... men Pirko och jag fick i alla fall till ett bra träningspass. Höjdpunkten för Pirko var när jag spottade ut korvbitar ur munnen under fritt följ. Det var ju superkul! Rutan tränade vi med target och fick upp farten riktigt fint. Ska nog fortsätta med targetträning det verkar funka bäst på Pirko. Har på senaste tiden tränat framförgående med targetpinnar och det har verkligen gett resultat hon har ett mycket rakare och säkrare framförgående nu. Kul! Däremot har jag inte lyckats sänka hennes hastighet men det är inte prio 1 just nu så det får nog va som det är. Hoppet blir bara bättre och bättre, grymt roligt! Idag satte hon sig med jättebra avstånd alla gånger! Super!
Började med lite "mellan moments belöning" idag. Alltså att Pirko ska veta att när jag klappar i händerna så betyder det att belöning är på väg. Något som jag sedan kan använda på tävling. Detta pratade Jenny Wibäck om på Gemdaleslägret för 2 år sedan och sen har det fallit i glömska men nu ska jag testa om detta kan funka på Pirko. Jag tror att detta kan vara jättebra för henne!
Avslutade med lite apportering, tagga henne på apporten och skicka när hon är som mest motiverad. Jävlar vilken fart hon kan få upp. Min söta tjej :-)