hannapannapersson

Attityd och valp!

Kategori:

Jag och Pirko har under höst och vinter verkligen hittat rätt i vår lydnadsträning. Genom att jag har blivit bättre på att belöna ordentligt, på olika sätt osv har Pirko blivit sååå mycket mer motiverad och hon är inte alls lika störningskänslig längre. Fotgåendet där vi haft problem att hon svävar ut och hamnar bakom mig där måste jag nu stoppa henne för att hon har börjat att nästan tränga! Men det problemet tar jag vilken dag som helst för hennes attityd är helt underbar! Vi tränar nu inför att starta lydnadsklass 2 i vår och alla moment är någorlunda klara förutom rutan där det känns som om Pirko inte riktigt har förstått momentet helt ut. Men vi har ju tid på oss så det känner jag mig inte så oroad över. Sen är det lite detaljer här och var som vi jobbar på. Men vi har en superbra känsla i lydnaden som jag är så glad över!
 
Den 2a Februari åker jag ner till Gemdales för att hämta min valp! Ska bli så roligt att äntligen få lära känna honom. Är så valpsjuk just nu att det är galet! Redan i somras när jag hörde att den här kullen var planerad så kändes det så rätt! Och sen har tiden bara sprungit iväg och nu är det bara 3v kvar tills jag, Helen och Maria åker och hämtar lilla sötnosen! Känns som att jag har lärt mig så mycket under mina år med Pirko och det bara kliar i fingrarna att börja om med en ny valp full med all den erfarenhet jag samlat på mig!
 
Här är Pirko 8v :-), helt galet vad tiden gått snabbt. I maj fyller hon 4år!
 

Kommentarer

 • Eva säger:

  Kommer ihåg att det var mycket enklare med andra hunden när man har lite erfarenhet i ryggen och vet vad man inte vill ha och hur man undviker det, lycka till med nytillskottet och kul att du o Pirko har hittat en bra känsla! Det är ju det viktigaste, att ha kul tillsammans :) då kommer ni gå långt!

  2013-01-13 | 10:37:30
 • Linda säger:

  Hej på er! Kul med blogg! Vi ska absolut kika in här och följa er vad det gäller valp och vidare träning med Pirko. Känner mkt igen mig i det du skriver om attityd och störningskänslighet hos din tjej. Preeeecis samma läge med mig och Alba! Underbart att känna att man hittat rätt i träningen och börjar få fram rätt attityd. Keep up the good work!!! Sköt om er :-)

  2013-01-13 | 11:52:03
  Bloggadress: http://helanochhalvan.bloggsida.se/
 • Tess säger:

  Kul att ni har kommit varandra närmre. Ska bli himla skoj och få träffa den där lilla valpen. Han är ju väldigt söt.

  2013-01-13 | 13:24:11
  Bloggadress: http://fallans.wordpress.com
 • Tess säger:

  Kul att ni har kommit varandra närmre. Ska bli himla skoj och få träffa den där lilla valpen. Han är ju väldigt söt.

  2013-01-13 | 13:24:13
  Bloggadress: http://fallans.wordpress.com
 • Yvonne/Gemdales säger:

  Ni är så himla duktiga och jag vet att du och Pirko kommer att nå långt tränings- och kanske tävlingsmässigt! Ser fram emot att få följa er!
  När det gäller "Bengt" så kan jag berätta att han är helt underbar! (liksom sina syskon) En härlig pojk!

  2013-01-13 | 20:17:15
  Bloggadress: http://www.gemdales.se
 • anki M säger:

  Härligt att läsa om er träning!
  Lycka till med nya killen :)

  2013-01-13 | 20:58:09
 • Helen säger:

  Och ingen har skrivit vilken sötmos det är på bilden! Och Penti är söt också.
  Det ska bli så roligt att komma ner och träffa alla valparna och vad hjälp vi ska ha av varandra med valparna sen.... Gissa om det blir mycket spårträning;) Bara den här jäkla snön försvinner....
  Vi ses på onsdag.

  2013-01-14 | 19:21:39

Kommentera inlägget här: