hannapannapersson

Tävlingstankar

Kategori:

Jag och Pirko tävlade för några veckor sen och jag har tänkt mycket på tävlingssituationen sedan dess. Jag blir alltid väldigt nervös när jag ska tävla. Eller egentligen blir jag inte nervös för själva tävlingspressen utan det som gör mig nervös är att bli bedömd av hundfolk jag inte känner som jag alltid utgår ifrån är mycket bättre än mig.
Eftersom jag har en väldigt känslig hund så har vi fått jobba mycket med att hon ska klara av att matte beter sig såhär konstigt ibland. Och vi har kommit långt! Pirko kan fokusera på moment och vara med mig mellan moment även när jag är nervös. Men det fria följet får vi inte till alls när jag är nervös. Jag inser ju att det beror på att det fria följet är med mig hela tiden, fullt fokus ska vara på matte, det är inte ett fartigt moment och man är som hund ganska sårbar då man inte kan ha full koll på allt som händer runtomkring. På träning älskar Pirko fritt följ, vi har verkligen fått upp hennes attityd till toppen och jag trodde att det kanske skulle göra att hon skulle klara av tävlingssituationen bättre. Men tyvärr blev det inte så. Därför tänker jag ta en tävlingspaus och fokusera på träningstävlingar framöver. Dels för att utsätta mig för denna jobbiga situation så mycket som möjlig och för att kunna belöna när jag beter mig som konstigast så att Pirko inte ska bry sig om att jag är nervös. Jag hoppas att detta ska ge resultat!
Vi önskar alla en Glad Påsk och bjuder på lite foton från en solig promenad i Hanstaskogen!
 
Pentti börjar bli en stor kille!
 
Pirko har siktet inställt...
 
Bus!
 
Finisarna!
 
Ta mig om du kan!
 
Va fan!
 
Crazy eyes!
 
Supernöjd valp med egen pinne :-)

Sorunda

Kategori:

Lite foton från besök hos Helen i veckan
 
Fina Assa-Brassa!
 
Min busfröken
Ceres och Pentti har roligt ihop som vanligt
Trötta efter promenad

Valpträff

Kategori:

Idag kom Helen förbi med Tellus och Ceres. Vi tog en promenad i skogen. Valparna blir som galna när de träffas. Det är bara bus, bus, bus och märks att de är på samma nivå. Pentti är så mycket kaxigare med Ceres än vad jag någonsin ser annars :-)
 
Fina Tellus
 
Attack! :-)
 
Söta Ceres!
 
Full fart framåt Pentti!
 
Jag och Pirko tränar vidare inför tävlingen i helgen. Har bara lekt och haft roligt för att få bort känslan av prestationsångest och det har känts riktigt bra. Hoppas att vi kan hålla kvar den här känslan!

Träningstävling

Kategori:

Idag var vi på en träningstävling anordnad i den inomhushallen vi ska tävla i nästa helg. Jag var riktigt taggad och Pirko kändes fokuserad och på. Man fick välja 4 moment samt platsliggning.
 
Platsliggningen blev en repris av många tävlingar. Pirko satte sig upp och efter en stund la hon sig igen. Hon känner sig så sårbar i detta moment. Jag vet inte riktigt hur jag ska få henne trygg där.
 
Sen var vi 3e ekipage så vi värmde upp och det kändes riktigt bra! Men jag blev mer och mer nervös ju närmare vår tur det blev. Helt torr i munnen och alla dessa människor som ju är så mycket bättre än mig. Tänk om man kunde vara lite snällare mot sig själv ibland men jag får inte stopp på alla dessa dumma tankar!
 
När vi går in på plan är Pirko plötsligt helt ofokuserad och börjar rulla sig på mattan. Jag förstår henne, matte är fast i negativa tankar och stel som en pinne. Tillslut får jag hennes uppmärksamhet iaf. Men fria följet vart inte alls bra. Jag som jobbat så mycket med detta moment under vintern och verkligen känt att det har funkat så bra. Men när det väl gäller blir jag så nervös och då försvinner vår kontakt direkt. 
 
Nästa moment inkallning går jättebra. Pirkos favvomoment och hon dunkade inte in i mina ben. Superbra!
 
Apporteringen tvekar hon lite vid gripande men hon kommer in och sätter sig inte snett! Halleluja ibland händer det!
 
Fjärrdirrigeringen får jag köra ett dk vid första skiftet. Typiskt jag som belönat första skiftet massor för att få henne säker där.
 
Trots att jag tappade henne vid ingång på plan så fick jag med henne bra mellan momenten. Pirko har annars en tendens att vilja kolla runt lite men idag var det hon och jag mellan moment så det kändes jättebra!
 
Överlag så går det iaf framåt. Även om det är en långsam process. Jag tror att jag behöver göra något knäppt för att slappna av innan vi går in på plan. Typ ställa mig och hoppa runt som en knas eller nåt bara för att släppa loss. Och sluta tänka! Bara köra vårt race och strunta i alla andra. Men det är ju lättare sagt än gjort :-P