hannapannapersson

Spår, uppletande och lydnad

Kategori:

Träffade Emma med Vegas, Meg och Texas i måndags för att lägga fältspår. Penti har bara gått några enstaka fältspår och han tyckte det var VÄLDIGT svårt i alla vinklar. Men han jobbade på och vi kom runt med 1 pinne kort. Nöjd med grabben som inte gav upp men inser att vi definitivt måste fokusera mer på fältspår! Pirko var seg i starten som hon är ibland, vet inte om det är för att hon blir osäker eller vad det är. Men sen kom hon igång, missade första vinkeln men hittade tillbaka till spåret tillslut efter lite om och men. Kom runt med 1 pinne kort vi också. Fortsätter att försöka bygga Pirkos självförtroende i spåret och tycker det går framåt. Hon ger inte upp och vänder sig till mig som hon brukade göra så det känns bra. Ska nog lägga belöning tidigt i spåret för hon har en tendens att vara lite seg i början. Det låg varsin naturpinne i bådas spår och de tyckte det var som vilken pinne som helst inga problem där trots att det var första gången.
 
I tisdags åkte jag och träffade Helen med Tellus & Ceres och Maria med Kasper, Assa & Ulli för ännu mera spår. Pirko var duktig, känner att jag kan lita mer och mer på henne. Kul! Hon gick dock förbi 2 pinnar, tycker annars att hon på senaste tiden blivit mycket bättre på att markera pinnarna så får väl se om detta bara var något tillfälligt. Penti gick bra, vi har ju vårt evighetsproblem att han är så yvig hit och dit när han spårar. Nu snitslade vi noga så jag kunde hålla emot när han blev för yvig. Ska verkligen försöka låta han ha lång liggtid nästan alltid så han lär sig att hålla sig mer i spårkärnan. Han var duktig och hittade alla pinnar. Medans vi väntade på att spåren skulle "ligga till sig" vallade vi en uppletanderuta. Penti var jätteduktig, vi har kört uppletande kanske 5 ggr men han har det som naturligt i sig. Han fattar direkt och springer och letar och letar. Ger aldrig upp, sötnosen! Måste lära honom att gå på djupet ordentligt dock. Han fick tillslut in alla grejer iaf. Duktig Penti!
 
Idag träffade jag Jenny med Rebel för lydnadsträning. Hennes tik är i höglöp så tänkte passa på att se hur mycket det stör Penti. Lika bra att träna med denna störning så han vänjer sig! Hon fick träna på plan först och sen körde jag Penti. Vi körde lite tandvisning (moment vi glömt bort existerar :-)), apportering och budföring. Han var duktig och märkte inget under dessa moment. Sen körde vi lite fritt följ och då märktes det att han kände nån spännande doft, så han glömde bort sig några gånger och blev lite ofokuserad men efter lite lek som belöning så var han med 100% igen så det kändes bra!
Pirko fick köra rutan, jag försöker hjärntvätta bort hennes konfixering. Så det är belöning på andra sidan rutan som gäller. Har stannat henne i rutan och sen har hon fått varsågod och springa till godisskålen men nu har Pirko fattat det där och stannar i rutan själv utan kommando så nu får jag nog blanda in ganska mycket att hon får springa igenom och ta belöning direkt. Jaja vi fortsätter. Fick även till en platsliggning med bra störning eftersom det kom 2 okända hundar som busade på planen brevid. Hon tycker platsliggningen är jobbig och sätter sig gärna upp. Idag gjorde hon det 1 gång men vi fortsätter att nöta och försöker få henne trygg i momentet!
Texas hittar belöning i spåret!
Tellus hittar strumpa
 
Assa-Brassa!
 
Buspojken Ceres

Spårdag

Kategori:

Igår åkte jag och Helen och spårade. Det vart lite av en utmaning för hundarna dels för att det var lång liggtid (3 timmar) och dels för att ett helt jaktlag med hundar knatade igenom området efter att vi hade lagt spåren! Men man ska ju inte underskatta sina hundar och de var jätteduktiga! Stolt matte <3
 
Kolla vad jag hitta!
Kan man se mer mallig ut :-)
 
Tellus och Helen
 
Pirko är fokuserad och svansen viftar i "spårmode"
 
Ceres
 

Härlig långpromenad med Annika

Kategori:

Idag åkte jag och Annika till Bogesund för en härlig promenad i det underbara vädret!
 
Penti :-)
 
Eli som börjar bli en stor pojke!
 
Fina familjen; Glenna, Annika och Eli
Min knasiga lilla Pirkan!
 
Man sover gott i ryggsäcken :-)
 
Full fart!
 
Glenna; vatten i sikte!

Intensiv träningsstart på veckan

Kategori:

Den här veckan har startat i hundträningens tecken. I måndags hade jag bokat en timme privatträning hos Anne Dahlin. Körde enbart Penti hos henne och vi fokuserade på fritt följ och apportering. Jag och Penti fick många bra tips för vår fortsatta träning. Ska unna mig lite privatträning då och då tänkte jag. Tycker det ger så oerhört mycket mer än att gå kurs. Dels är det inte helt lätt att gå kurs när man har den typen av schema som jag har just nu. De flesta kurser jag tittat på skulle jag missa hälften av datumen och då är det inte värt det för mig. Sen kan jag tycka att kursupplägget oftast blir lite dumt. Det ideala för mig skulle vara att ha en kurs som var kanske ett tillfälle varannan eller var tredje vecka. Tror att man skulle ta till sig kursen mycket mer då! Sen fattar jag ju att man som instruktör inte gärna vill ha det upplägget. Men då passar privattimmar nån gång varannan var tredje månad mig alldelles utmärkt!
Efter jag varit hos Anne åkte jag till Haninge Bk för att träffa Helen, Ellinore och Marie och träna lite mer lydnad :-) För en gångs skull tog jag med mig kameran och fotade lite på de fina ekipagen! Se nedan
 
I tisdags åkte jag till Danderyd-Täby Bk och träffade Emma för att träna lite hyfs när man möter folk som börjar prata med en. Mina hundar blir som tokiga om främmande människor tar kontakt. Pinsamt är det och dags att få bukt med detta! Bra när man upptäcker att andra har samma problem så kan man hjälpa varandra att träna detta! Passade även på att träna lite lydnad med Penti och Pirko. Guldkornen var fin fjärr från 15 m avstånd med Pirko. Hennes osäkerhet i detta moment är som bortblåst. Träningen har gett resultat! Penti börjar få till riktigt fin stadga i ställande under gång. Svårt att stå still för studspelle :-)
Passade sedan på att lägga 2 fältspår. Det här var nog bara Pentis 3e på fält. Gick mycket bättre än vad det gjort tidigare, Missade dock 1 pinne men det blåste en del så det var inte helt lätt, Mycket nöjd med detta.
Pirko gick superfint och tog alla pinnar. Hon har verkligen hittat självförtroende i spåret på sista tiden, mycket roligt!
 
Idag åkte jag till Solna-Sundbyberg Bk och träffade Jenny och Karin för lydnadsträning. Guldkorn från träningen var Pirkos fina lugna platsliggning. Jag har gett mig fan på att hon ska bli trygg i detta moment! Fin tävlingslik apportering med lånad apportbock, även detta moment har förbättrats avsevärt! Penti gick fint i fria följet trots mycket störning av koner på plan och gjorde också en fin lugn platsliggning.
 
Nu ska nog hundarna få vila från lydnaden resten av veckan. Om jag hinner blir det kanske spår i helgen.
 
Helen och Ceres
 
Fina killen!
 
Busråttan :-)
 
Marie och Nova
 
Högt hopp
 
Nova är duktig med tungapporten
 
Ellinore och Ego
 
Jag och Pirkan
 
Fina Pirko apporterar så fint!
 
Leia tyckte att bästa sättet att tigga var att helt sonika hoppa upp på bordet :-)
Ellinore och gullig Pomeranianvalp
 
Helen och Ceres
 
Bus-Ceres
 
Marie och Leia
 
Söta gullungen Leia
Busvalp :-)