hannapannapersson

Spår, uppletande och lydnad

Kategori:

Träffade Emma med Vegas, Meg och Texas i måndags för att lägga fältspår. Penti har bara gått några enstaka fältspår och han tyckte det var VÄLDIGT svårt i alla vinklar. Men han jobbade på och vi kom runt med 1 pinne kort. Nöjd med grabben som inte gav upp men inser att vi definitivt måste fokusera mer på fältspår! Pirko var seg i starten som hon är ibland, vet inte om det är för att hon blir osäker eller vad det är. Men sen kom hon igång, missade första vinkeln men hittade tillbaka till spåret tillslut efter lite om och men. Kom runt med 1 pinne kort vi också. Fortsätter att försöka bygga Pirkos självförtroende i spåret och tycker det går framåt. Hon ger inte upp och vänder sig till mig som hon brukade göra så det känns bra. Ska nog lägga belöning tidigt i spåret för hon har en tendens att vara lite seg i början. Det låg varsin naturpinne i bådas spår och de tyckte det var som vilken pinne som helst inga problem där trots att det var första gången.
 
I tisdags åkte jag och träffade Helen med Tellus & Ceres och Maria med Kasper, Assa & Ulli för ännu mera spår. Pirko var duktig, känner att jag kan lita mer och mer på henne. Kul! Hon gick dock förbi 2 pinnar, tycker annars att hon på senaste tiden blivit mycket bättre på att markera pinnarna så får väl se om detta bara var något tillfälligt. Penti gick bra, vi har ju vårt evighetsproblem att han är så yvig hit och dit när han spårar. Nu snitslade vi noga så jag kunde hålla emot när han blev för yvig. Ska verkligen försöka låta han ha lång liggtid nästan alltid så han lär sig att hålla sig mer i spårkärnan. Han var duktig och hittade alla pinnar. Medans vi väntade på att spåren skulle "ligga till sig" vallade vi en uppletanderuta. Penti var jätteduktig, vi har kört uppletande kanske 5 ggr men han har det som naturligt i sig. Han fattar direkt och springer och letar och letar. Ger aldrig upp, sötnosen! Måste lära honom att gå på djupet ordentligt dock. Han fick tillslut in alla grejer iaf. Duktig Penti!
 
Idag träffade jag Jenny med Rebel för lydnadsträning. Hennes tik är i höglöp så tänkte passa på att se hur mycket det stör Penti. Lika bra att träna med denna störning så han vänjer sig! Hon fick träna på plan först och sen körde jag Penti. Vi körde lite tandvisning (moment vi glömt bort existerar :-)), apportering och budföring. Han var duktig och märkte inget under dessa moment. Sen körde vi lite fritt följ och då märktes det att han kände nån spännande doft, så han glömde bort sig några gånger och blev lite ofokuserad men efter lite lek som belöning så var han med 100% igen så det kändes bra!
Pirko fick köra rutan, jag försöker hjärntvätta bort hennes konfixering. Så det är belöning på andra sidan rutan som gäller. Har stannat henne i rutan och sen har hon fått varsågod och springa till godisskålen men nu har Pirko fattat det där och stannar i rutan själv utan kommando så nu får jag nog blanda in ganska mycket att hon får springa igenom och ta belöning direkt. Jaja vi fortsätter. Fick även till en platsliggning med bra störning eftersom det kom 2 okända hundar som busade på planen brevid. Hon tycker platsliggningen är jobbig och sätter sig gärna upp. Idag gjorde hon det 1 gång men vi fortsätter att nöta och försöker få henne trygg i momentet!
Texas hittar belöning i spåret!
Tellus hittar strumpa
 
Assa-Brassa!
 
Buspojken Ceres

Kommentarer

  • Helen säger:

    Pirko var verkligen jätteduktig i tisdags. Jag har inte sett henne så fokuserad i spåret tidigare. Går de bara i spåret kan man ju värsta fall titta efter pinnarna själv....
    Och Penti gav verkligen aldrig upp i uppletandet. Häftigt att se. När kan vi träffas härnäst?
    Fina bilder som vanligt. Gillar den på Tellus jättemycket!

    2014-03-27 | 06:19:15

Kommentera inlägget här: