hannapannapersson

Snöpromenad!

Kategori: Allmänt

Idag var jag ute en stund med katterna. Det är så härligt med snö och sol!

Elliott spejar

Söta tasspår

Vera min klätterapa!

Elliott tappar hakan...hihi

Vera kan konsten att posera

Elliott har det mysigt i solen

Sötis Vera

Fullspäckad vecka!

Kategori: Allmänt

Nu har skolan satt igång lite mer på allvar. Vi har haft vår första föreläsning i fortplantning häst och på måndag är det hund och katt som ska diskuteras. Till på tisdag ska vi redovisa ett PBL-fall om ämnet och så har man examensarbetet i bakhuvet hela tiden också. Insåg dessutom idag att det bara är en månad kvar till vår anestesitenta och vi har inte ens börjat med ämnet...Shit det här sista året kommer gå så snabbt. Jag bara hoppas att jag hinner med  tempot...
Men den här veckan har jag i alla fall hunnit med mycket roligt på fritiden också. Skara har nämligen sin årliga filmfestival! Vilket innebär att man får titta på filmer som aldrig kom till Skaras biograf under året. I veckan har vi varit och sett Margot at the wedding (rolig och oförutsägbar!), Låt den rätte komma in (Bra film! men boken är bättre som vanligt) och igårkväll såg vi Sing-along versionen av Mama Mia där publiken alltså sjunger med i låtarna. Det var roligt! Ikväll ska vi se Varg som jag verkligen ser fram emot. Jag gillar Peter Stormare!
Igår hade vi en jätte trevlig kväll hemma hos Philippa! Vi var ju tvugna att värma lite innan sing along bion, man är ju inte direkt van vid att sjunga bland folk...och så åt vi god tacomiddag. Efter bion gick vi tillbaks till Philippa och åt kex och massa ost och hade trevligt. Men pensionär som man är så gick vi och la oss strax efter tolv. Jag pallar fan inte att vara uppe sent längre jag har blivit så gammal...
Idag åkte jag och Philippa med vovvar till Vara för att gå på viltspårskurs igen. Idag fick både Jackie och Tifflan gå 600 m spår utan snitslar! Då måste man verkligen veta hur hunden markerar att den är på spåret och se när den börjar göra annat. Det är skitsvårt men väldigt lärorikt! Instruktören är verkligen jättebra, hon pratar hela tiden och berättar att där markerade hunden spåret jättebra, nu hittade den nåt annat intressant och ger hela tiden råd om hur man med små medel får hunden att komma tillbaka till spåret. Jag önskar jag hade egen hund att gå kursen med!
Igårkväll snöade det för andra gången i år här i Skara men den här gången stannade snön! Inte för att det är ett tjockt lager men det är vitt och det är allt jag begär. Det är härligt med riktig vinter!

Paddy var självklart med och festade loss hemma hos Philippa!

Jackies favoriter, ostbågar! Snacka om lyxigt värre

Isa har skön stil!

Jackie med sin fina klöv!

It is mine!

Woven hand konsert!

Kategori: Allmänt

Har varit på blixtvisit i Malmö i helgen. Åkte buss ner i 5 timmar igår. Roade mig med att läsa Marley och jag, en bok som delvis retade upp mig nåt enormt men som jag tillslut grät som en dåre av... på bussen...
Väl framme så åkte jag till ett svinbilligt vandrarhem och checkade in. Sen träffade jag Karin och Erik för att äta middag på ett Thaiställe med jättegod mat! Sen promenerade vi bort till KB där Woven hand spelade.
Vad kan jag säga, det var magiskt! Woven hand har inte lika starkt låtmaterial som 16 Horsepower (Sångaren David Eugene Edwards förra band, för övrigt det bästa bandet någonsin!) Men live är han fortfarande grym! Han har sån extrem närvaro, det är som en elektrisk aura runt honom, det är svårt att förklara. Det måste upplevas. Efter konserten skulle Karin bila hem till Uppsala i en knökfull bil så jag drog mig tillbaks till vandrarhemmet, där det var svårt att sova för människan brevid i sovsalen snarka som en galning och så var huvet fullt med intryck från konserten. Det var tungt att gå upp när mobilen ringde halv sex kan jag säga. Men det var måndag och jag hade lektion i Skara på eftermiddan så det var bara att bita ihop. 

David Eugene Edwards! Ingen annan kommer undan med att ha en bandana på sig!

Pascale Humbert!, försökte ta utan blixt för att inte störa. Det var för mörkt... men jag gillar den lyckade misslyckade bilden!

Fina banjon åkte fram flera gånger

Älskar den här bilden!

Micken var ivägen väldigt ofta men jag gillar bilden ändå
                                            
                                     
                                            
                                     
                                                                                                                                    

Malmö!

Kategori: Allmänt

Igår upptäckte jag att mitt favvoband ska spela i Malmö!!! På söndag!!! Snacka om att jag har dålig koll nuförtiden. Som tur är så fanns det fortfarande biljetter och jag har dessutom nån att gå med. Och inte vemsomhelst heller utan Karin som älskar Woven hand lika mycket som jag! Visar sig att hon ändå skulle vara i Malmö över helgen. It was meant to be! Det ska bli så kul! Enda problemet är att jag inte riktigt vet vart jag ska tillbringa natten efter konserten. Första tåget hemåt går inte förrens kl 5 på morgonen. Karin nämde att jag kunde bo hos hennes brorsa, men jag känner knappt honom... Jaja vi får se hur det blir, det löser sig säkert.
Har fått hem lite nya lekvippor så här får ni ett litet bildspel på lektokiga Ellie och Sigrid:
Examensarbete

Kategori: Allmänt

Jag har under morgonen skrivit mitt första vacklande försök till ett examensarbete. Jag ska skriva om katters naturliga beteende och hur man ska bemöta och hantera katter på bästa sätt ute på kliniker. Jag har idag skrivit ca 5 meningar och jag är helt slut! Herregud och arbetet ska bli mellan 20-30 sidor. Hur ska detta gå? Min hjärna har blivit så lat efter 8 månaders "semester" (läs praktik och sommarjobb) från skolan. Den kan inte koncentrera sig under längre perioder utan att bli galen. Men jag räknade just ut att om jag skriver 5 meningar varje dag tills vi ska lämna in arbetet så kommer jag upp i ca 40 sidor! Inte illa, nu känns allt genast mycket bättre! Och så är det ju intressant också. Idag lärde jag mig tex att man i Egypten använde katter till fiskning och att jaga och apportera vilda fåglar! Så häftigt. Jag undrar om jag kan lära mina katter att apportera en liten träbock...Värt ett försök.

Sigrid min söta fokuserade hopphäst som by the way nu regelbundet använder sin handukskattlåda!

Hurra!

Kategori: Allmänt

Sigrid har använt min handdukskattlåda!!! Visserligen hade jag täckt över hela sängen med plast så den var ju inte att val, men om hon gillar den här idén så kanske hon tom väljer lådan framför sängen! Det finns hopp! Samtidigt så vet jag att många av mina idéer har funkat ett tag men sen så har hon kissat i sängen igen efter en period...Men just nu känns det kul i alla fall.

Hur långt kan man gå för sin katt....

Kategori: Allmänt

Jag håller på att bli tokig på min katt Sigrid. Hon har sen hon var ca ett halvår kissat i min säng och det känns som om jag prövat allt för att få bort detta beteende. Jag har bytt kattsand, ökat antal gånger jag tömmer lådorna per dag (är nu uppe i 4 ggr per dag), ökat hur ofta jag rengör lådan (1 gång i veckan nu), jag ser alltid till att det är gott om sand i lådorna, jag har ökat antal lådor till 4 nu, Jag har sprayat min säng med diverse medel, get off spray, fy spray, citronsaft, ättikssprit, jag har lagt folie och diverse konstiga plastiga grejer på sängen, jag har gett henne sin mat i sängen, tejpat fast mat på kartongbitar och satt de under madrassen, jag har satt kattlåda precis brevid sängen. Men inget hjälper särskilt länge. När jag flyttade tillbaks till Skara trodde jag att vi skulle kunna börja på ny kula. Jag hade köpt ny madrass som jag satte plastad frotte runt så att det aldrig ska komma kiss in i madrassen. Efter 3 månader i en jätteliten lägenhet tänkte jag att Sigrid skulle tycka det var jätteskönt att komma hem till vårt gigantiska hem på 70 kvm men nej det vart fan värre än någonsin! Under 9 veckor kissade hon i sängen 7 gånger! Förstår ni hur jobbigt det är att behöva tvätta alla sängkläder så ofta när man inte har egen tvättmaskin. Varenda gång hon kissar i sängen måste jag tvätta madrassklädseln, bäddmadrassen, lakanet, påslakanet och täcket. Suck! Jag fick nog och började stänga in till sovrummet under dagarna. Allt var frid och fröjd i 2 veckor. Men inatt kissade hon i sängen när jag sov i den!!!! I och för sig så långt bort från mig som hon kunde komma men ändå! Nu har jag satt en kattlåda brevid sängen med en handuk i och hoppas att denna idé ska hjälpa. Om det nu är så att hon vill kissa mjukt. Vi får väl se om det hjälper eller om det bara blir en av många misslyckade försök...
Jag har lite kul idag också, Vi var nere vid klubben och tränade lydnad och det gick framåt för mig och Jackie med utgångspositionen. Idag testade jag att göra en u-sväng med korrekt sitt genom att Jackie följer mitt finger. Funkade jättebra! Hon satt verkligen perfekt många gånger. Men hon har inte riktigt fattat vad det är vi håller på med så jag har inte lagt på ett kommando än. Det roliga med Jackie är att hon tycker det är så roligt! och kan koncentrera sig väldigt länge utan att börja slarva. Det har jag verkligen saknat när jag tränat med Sigge han måste verkligen ha pauser hela tiden för att orka med. Vi körde lite platsliggning i grupp (Tifflan, Jackie, Paddy och Isa) gick väl sådär för Jackie hon liksom gled upp till halvsitt. Men hon var duktig ändå. Inkallning gick superbra! Jag kunde till och med få till en jättefin sväng och sitt vid sidan med hjälp av fingervisning. Sitt i grupp med massa störningar gick inte lika bra. Men Jackie och jag är ju nybörjare så jag tycker vi va duktiga ändå!
När jag kom hem städade jag lägenheten och nu är det väl dags för lite middag sen är det lite plugg inför hästpraktikprovet imorgon.

Jackie i utgångsposition!

Skogsutflykt

Kategori: Allmänt


Idag åkte jag och Philippa till Vara för att gå på en viltspårskurs som hölls av Ulla-Britt Höfling (som har varit domare i denna gren sen 80-talet! och tävlat en massa hundar själv också såklart) Vi vart 8 ekipage och jävlar vad man lärde sig mycket! Först så fick vi titta på när U-B la ett spår, sen fick vi lägga spår själva, 125m långa spår med 1 vinkel. Sen så följde vi med och kollade på alla ekipage som gick, medans U-B kommenterade vad hunden gjorde bra, vad föraren skulle tänka på osv. Det finns så mycket man kan göra för att hjälpa sin hund bara genom kroppsspråk, så logiskt men tanken har inte slagit mig förut. Sist var det Philippas tur att gå sina spår, hon började med Jackie som var jätteduktig. Enligt U-B visste hon precis vad hon höll på med och att detta nybörjarspår var för lätt för henne så nästa gång är det ett 600m spår som gäller. Detta var ganska väntat för Jackie är jätteduktig på spår. Sen var det Tifflans tur som aldrig har verkat veta vad hon håller på med när jag sett henne gå spår. Hon rusar fram och så tappar hon bort sig. Men idag när Philippa fick rådet att sänka hennes tempo så spårade hon jättefint! Så hon ska också få gå 600m spår nästa gång. Så roligt! Och ni skulle ha sett hur stolta Tifflan och Jackie var när de hade kommit fram till spårets slut och fick tag i klöven. Båda två gick med den i munnen hela vägen tillbaks till bilen, så malliga! Sötnosarna! Det var stor bred på olika typer av hundar också. En 9 månaders Flat som liksom hukade sig längs spåret hela tiden (tydligen typiskt för rasen i när de går spår första gångerna) 1 vuxen Flat som vi inte tittade på, var ju tvugna att ta fika paus också!, 2 whippetar som var duktiga, de hade aldrig spårat överhuvudtaget men de fattade snabbt vad som skulle göras! 1 Schapendoes som var 7 månader och gick långsamt långsamt, varenda blodfläck skulle ju slickas upp! Söt! och så en Ridgeback som var jätteduktig! Totalt var vi ute i skogen i 4-5 timmar nånting och jag kan säga att jag känner mig lite mör i huvet. Så mycket info och idéer som man fått idag! Så nu blir det nog lugn tv-kväll för mig måste bara tvätta färdigt mina lass med tvätt först...

100 saker på en gång

Kategori: Allmänt

Dan börjar med att jag sätter på radion vid 7 för att få höra vem som vann presidentvalet. Barack Obama som väntat. Häftigt med en svart president med ett muslimskt namn och såpass ung, bara 40 nånting, om man jämför med hur gamla presidenter brukar va. John McCain är ju över 70 år! Undrar om inte Obama är den yngsta presidenten någonsin? I alla fall är det häftigt att folk röstade på Obama, det gör att man får lite hopp om att folket i USA kanske inte är lika fördömande och puckade som man ibland får för sig...
Efter att jag fått höra detta på radion så somnade jag om igen, ville sova nån timme till. Då ringer min storebror och har en diskussion med mig om höns i burar vs frigående och Djurens Rätt och en massa andra saker som det är alldelles för tidigt för min hjärna att prata om! Sen ringer min kompis som har planerat att hon vill skaffa en Rodesian om ca 6 år när hennes barn är lite äldre. Hon berättar att en kompis kompis till henne har blivit akut allergisk och måste omplacera sin Rodesian hane på 6 år, okastrerad är han också. Visst det vore ju jättekul att hon får sin hund men oj vad mycket extra problem hon kan dra på sig. Så vi diskuterar fram och tillbaks. Hon känner precis som jag att det antagligen inte är en så bra idé, men det är ju svårt att stå emot. Hon ska i alla fall träffa hunden och ägaren i helgen så får vi se.
Igår var jag, Philippa, Annika och Therese på klubben och tränade lydnad. Jag började så smått med Jackie, Philippas jack russel på 10 år som jag tränat lite med innan. Fast ingen lydnad så jag började med att försöka lära in utgångspositionen, alltså sitta vid vänster sida, rakt och fint med ögonkontakt. Gick sådär. Jackie är väldigt motiverad så det är roligt att träna med henne, hon tycker det är jättekul att göra vad som helst bara hon får godis. Svansen viftar hela tiden. Men jag fick henne inte riktigt att förstå vad jag ville. Hon vill helst sitta mer mot mig, kontaktsökande som hon är. Fick tipset att testa mot en vägg och då gick det betydligt bättre men flyttar jag ut minsta lilla från väggen så sätter hon sig snett mot mig istället. Jaja vi får gå lååångsamt framåt. Det är iaf jättekul att träna hund igen!
Nu ska jag ut på min morronrunda som är lite försenad idag sen är det skolarbete som gäller!

Här har vi Jackie mitt träningsobjekt!

Godmorgon Skara

Kategori: Allmänt

Vaknade idag kl 5! Typiskt när man har sovmorgon...så här såg det ut kl 7

ganska fint!
Funderar på att åka på Adventure Dog Conference som handlar om "farliga hundar - ur olika vinklar" i år. Är massa etologer, biologer, hundinstruktörer osv som ska delta så det kan ju bli väldigt intressant...Vi får se det är helgen efter stora Sthlm så det blir lite mycket åkande fram och tillbaka till storstaden. Men jag tror det lutar åt att jag vill åka.

Mysig promenad

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit duktig och städat lägenheten jättefin! Organiserat papper och grejer som legat framme, dammat, dammsugit, torkat golven, tvättat toan you name it. Jag var ett under av effektivitet! Sen bar det av på promenix med Philippa och vovvarna. Vi skulle testa en vandringsled bort mot Varnhem. Det var jättefint, synd bara att det var så lerigt. Men skönt att komma iväg en stund från tråkiga "Skaracity"
Jag har bestämt mig för att träna lydnad med Jackie, vi får väl se hur det går. Men det ska bli kul! Jag känner hur det riktigt kliar i hundtränar fingrarna!

Under vår promenad dök det helt plötsligt upp massa kossor. Söta!

Tifflan i full fart!

och Jackie i sin söta klövjeväska!

Skola på måndag!

Kategori: Allmänt

Nu är hästpraktiken över. Hade samtal med huvudhandledaren igår och fick jättebra omdöme så det var kul. Däremot tyckte hon att jag var lite för orädd...Egentligen är jag inte det, jag har stor respekt för hästar och vad som kan hända. Problemet är bara att när nåt händer väldigt snabbt och jag inte hinner tänka utan handlar impulsivt då beter jag mig ganska vårdslöst. Som tex när jag var inne i en box och hästen helt plötsligt rymmer ut då får jag panik och tar tag i hästens svans (det enda jag får tag på...) och hänger efter. Där hade hästen kunnat göra mig riktigt illa. Eller när jag skulle ge en häst medicin i munnen och jag håller i grimman när hästen bestämmer sig för att den fått nog och börjar snurra runt i boxen då blir jag sur och vägrar släppa hästen utan försöker få still på den men snubblar och ramlar i boxen med den lite sura hästen, inte så bra...Så det är nog tur att jag inte ska jobba med hästar. Däremot tror jag att jag kommer sakna att träffa hästar varje dag, för de är ju extremt mysiga och speciella. På måndag börjar skolan igen och det ska bli jättekul, dels att få träffa alla och sen att få börja läsa igen! Vi ska börja med endokronologi så det ska bli intressant.
Sigrid har inte vågat gå ut på ett tag nu, antagligen pågrund av att Vera och Ellie kommer in tidigare på kvällen eftersom det har börjat bli så kallt. Så idag tvingade jag ut henne lite. Först stog hon mest vid dörren och jamade men sen sprang hon efter Vera en runda runt huset men sen fick det vara nog sa hon så då gick vi in igen. Jag längtar efter min stuga med kattlucka och skogstomt! Fast katterna kommer få följa med mig upp till Anneli över jullovet så då får Sigrid lite ordentlig utevistelse hon med. Jag kommer vara i Sthlm i nästan 2 veckor och ska jobba lite på Albano. Det ska bli kul!

Sötisen!