hannapannapersson

Tännäs

Kategori:

I onsdags åkte jag och Annika med hundar till Tännäs. Där bodde vi på ett vandrarhem och så tog vi vandringsturer på dagarna. En riktigt härlig tripp blev det!
 
På torsdagen tog vi en tur i Tänndalen längs Lill- och Storskarven och upp på Hamrafjället. Det var jättefint men långt och riktigt jobbigt mot slutet. Vi kom till bilen precis när det började bli lite mörkt och hade då varit ute i 9 timmar! Vi var ganska möra den kvällen :-)
 
                                 En av alla sjöar intill Hamrafjället
 
 
 
 
Utsikt från Hamrafjället
 
På fredan åkte vi till Ramundberget och trodde vi gick en runda vi hade kollat upp men det vart en annan tur som ledde oss till Djupdalsvallen där vi hittade en jättegullig kaffestuga där vi självklart fikade. På vägen tillbaka såg vi en stor flock renar som tyvärr försvann så fort att jag inte hann få upp kameran men lite annat fotade jag
 
 
 
Det är bäst att passa på att vila när man kan :-)
 
Stor-Mittåkläppen i bakgrunden 
 
 
 
På lördag bestämde vi oss för att ta en lättare tur i Rogens naturreservat. Vi utgick från Käringsjön och gick mot Rödviken och sen längs Rogensjön och tillbaks. Det var sjö efter sjö efter sjö så Glenna, irländsk vattenspaniel, var överlycklig :-)
 
 
Vi möttes av denna myrstack :-)
 
Glenna i sitt rätta element
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

 • Helen säger:

  Vad härligt ni ser ut att ha haft!
  Vilken underbar natur.
  Hoppas det blir bra med träningsgänget. Vi är ännu en gång på väg att försöka få ihop ett gäng här, svårigheten är ju att få ihop alla tider med skiftarbetare....
  Riktigt kul att du har börjat blogga igen! Nu ska jag gå in och titta ofta igen!
  På söndag kommer Essi. Det ska bli riktigt kul. Nu ska jag ringa och boka tid för vaccinering och ID-märkning.

  2012-09-24 | 08:40:30

Kommentera inlägget här: