hannapannapersson

Trött på praktiken

Kategori: Allmänt

Halva praktiken har gått och jag får verkligen kämpa för att komma upp på morgnarna. Jag har ingen motivation kvar, praktiken är så tråkig. Jag trodde aldrig att jag skulle vantrivas så mycket. När jag är hemma på lunchen vill jag bara lägga mig under täcket och sova bort hela dagen...I helgen fick jag i alla fall komma bort från Skara ett tag på en blixtvisit till Stockholm och träffa hela familjen. Massa fina födelsedagspresenter fick jag också och chokladtårta!
Ibland är Elliott så söt!
och ibland ser hon helt galen ut!
Vera kan konsten att bädda in sig ordentligt
och Sigrid gillar att spionera från kartongen

Grattis på min födelsedag!

Kategori: Allmänt

Idag fyller jag hela 28 år. Dagen har jag spenderat med att övervaka narkosen på 2 artroskopioperationer och 1 navelbråcksoperation. Nu ska jag snart mumsa i mig min fina prinsesstårtbit som jag köpt till min egen ära!

Vera och den slokande svansen

Kategori: Allmänt

Ja eftersom mina katter bestämt sig för att vara sjuka hit och dit nu i höst så är det bara att fortsätta. Igårmorse märkte jag att Veras svans bara hängde i marken och släpade. Åh nej säg inte att hon brutit svansen igen tänkte jag, hon gjorde nämligen det för ett par år sen. Hon kom inte när jag tog fram mat heller vilket är extremt konstigt för i vanliga fall står hon och tjuter som en galning medans jag håller på med maten. När jag klämde på svansen verkade det som hon hade ont i svansroten men hon kunde i alla fall röra på svansen så hon har inte brutit den. Min misstanke är att hon kanske varit i slagsmål och fått ett bett i svansen, veterinären jag träffar på eftermiddagen är av samma uppfattning och hon tycker att det känns lite svampigt vid svansroten som att det skulle kunna vara en böld där. Vera får lugnande och så rakas svansroten, men ingenting! Very strange...Antagligen har hon fått en ordentlig smäll där bara. Så det vart att åka hem med smärtstillande och en rakad katt! Hon ser lite rolig ut...Man märker hur mycket katter säger med sina svansar för Vera ser helt knäpp ut när den bara hänger. Nu när hon får smärtstillande så har hon återfått aptiten i alla fall så får vi hoppas att svansen läker fint!

Sista året

Kategori: Allmänt

Har precis suttit och tittat på det kommande årets schema och det är så mycket roligt vi ska läsa! Här kommer en lista och försök att inte bli för avundsjuka :-)
Endokronologi, Fortplantning och reproduktionsorganens sjukdomar, Sjukdomar hos valpar, kattungar och föl, fortsättning på Anestesiologin, fortsättning på Vätsketerapin, Problembeteende hos hund, katt och häst, Genetik och avel, Rehabilitering, Försöksdjurkunskap, Magtarmkanalen och magtarmstörningar, Närings- och fodermedelslära, Lever och pancreas, Öron, Ögon, Tänder, Hållning av exotiska djur, Sjukdomar hos gnagare, kanin, fågel, reptil, nöt och svin, parasiter och infektionssjukdomar, hudsjukdomar och så ska vi skriva vårt examensarbete. Sen är vi klara! Först ska man bara klara av 1 praktiskt prov, 3 tentamer, ett antal seminarietentor och inte minst examensarbetet...gulp

Sigrid min knasflicka

Kategori: Allmänt

Sigrid har faktiskt varit ute 4 gånger sen vi kom tillbaks till Skara, fast bara några minuter åt gången sen blir det för läskigt! Idag var hon ute i dagsljus efter att ha gått ner till porten trots massa ljud och röster inifrån lägenheterna! Det går framåt! Men jag och Sigrid gick upp i lägenheten igen efter hennes besök ute i världen och satte oss på balkongen istället

Galna hästar och katter

Kategori: Allmänt

Nu har jag gått mina 3 veckor på hästklinikens stallavdelning, alltså där hästar är kvar för behandling. I veckan hade vi en galen häst som vägrade lämna sitt sår ifred. Såret var väl 15 cm långt och gick från armbågen och ner på framsidan av benet ungefär. Sytt och jättefint till en början. Sen en morron hade hästen stått och bitit på såret så det hade gått upp litegrann. Då satte vi honom i en så kallad löplina som hänger i taket med en lina ner som sätts i grimman så han inte ska kunna böja sig ner och komma åt såret. Nästa morgon hade han lyckats komma ur grimman och fick upp nästan hela såret plus att han rivit så mycket så det är värsta gapet och vävnad liksom bara hänger ut. Suck. Vi tillverkar en krage som sätts på grimman. Efter nån timme ser vi att han har lyckats böja sig ner och trampa på kragen så att han fått av den och självklart har han varit i såret igen. Det hela slutade med att han både fick stå i löplina så han inte kan böja sig ner och med krage på. Vi får väl se hur det går över helgen. Han såg lite rolig ut i alla fall, men det gjorde inte såret. Så frustrerande! På tal om anordningar så fick ett föl som behövde dropp en sele på sig med droppet på ryggen, såg ut som en ryggsäck, så himla gulligt. Det är roligt med alla dessa saker som hittas på för att kunna behandla djur eftersom de inte förstår sitt eget bästa och helst vill bita, rycka och dra av allt som sätts på dem. Nu ska ni få se några andra galna djur nämligen mina katter som jagar laserstråle. Dem är så roliga och det känns som om dem aldrig tröttnar på detta! Se videon!
http://www.youtube.com/watch?v=el4LAHkc5xs

Världens modigaste Sigrid!

Kategori: Allmänt

Ok nåt helt underbart hände just. Jag skulle hämta in Ellie & Vera och lämnar dörren till lägenheten öppen som vanligt om Sigrid skulle få för sig att hänga med ut, vilket hon inte vågat göra hittills. Hon går ner en våning men där brukar gränsen gå...Men ikväll följde hon med mig hela vägen ner (3 våningar) till utgången och gick ut! Sen gick hon bara 5m och stog en stund, sen kom det några gående en bit bort och då vart hon rädd och sprang in igen men ändå! det är en början! Min modiga lilla tjej! Hennes öron är en annan historia som inte tycks vilja avslutas...blir tyvärr inte bättre så det blir nog ett besök till veterinären i alla fall...Hon har ont och tycker inte det är kul när jag rengör hennes öron. Idag fick hon faktiskt slicka upp resterna av glass på paketet som belöning för att hon ändå sköter sig så bra under våra öronsessioner, se bild. Och såna grejer får dem aldrig av mig...Jag fick bananasplit som belöning att jag varit duktig och tränat 3 ggr senaste veckan och inte ätit nån choklad!

Regn, regn, regn...

Kategori: Allmänt

Ja så är man åter i det extremt regniga Skara! Hade glömt hur mycket det regnar här. Kollade just upp statistiken och i Västra Götaland är den genomsnittliga nederbörden 500-1000mm/år jämfört med Stockholm som har 450-650mm/år! Snacka om skillnad. Så ni förstår att det är extremt mycket mer än vad jag är van vid. Mina katter har visst bestämt sig för att ha en massa problem för sig. Sigrid hade visserligen ingen urinvägsinfektion, avbokade veterinärbesöket för hon slutade gå på lådan sådär mycket men lämnade in ett urinprov som inte visade några bakterier så det var ju skönt. Däremot upptäckte jag häromdan att hon hade sår precis vid båda öronen som om hon hade kliat sig mycket, kollade öronen och mycket riktigt var det massa brunt sekret där. Suck. Rengjorde och hoppades att det bara skulle vara smuts och räcka med en rengöring men nej, nej det bruna gucket kom tillbaka så nu kör vi en kur med regelbunden rengöring till Sigrids lycka...så får vi se om det hjälper eller om vi måste ha antibiotika för att komma tillrätta med problemet. Katterna har ju även blivit avmaskade och mycket riktigt så dröste det ut spolmaskar i bajset sen. Det är så mysigt att ha katt!

Duktiga jag!

Kategori: Allmänt

Jag har äntligen kommit igång med att träna igen efter ett lååångt uppehåll under sommaren. Det behövs kan jag säga. Så fort jag inte tränar och fortsätter att äta choklad som jag gör så sätter det sig som bara den på magen. Så nu börjar det se ut som att jag är gravid, det är illa...Men nu är det som sagt slut med det! I söndags gympade jag hemma till min Friskis o Svettis träningsvideo (jag vet det är så gigantiskt stor nördvarning på mig!) och idag var jag och simmade. På torsdag har jag anmält mig till ett pass på Hälsostudion här i Skara. Jag har inte varit där förut så det ska bli intressant. Sen kan jag säga att praktiken på Hästkliniken är ganska fysiskt ansträngande också så det blir nog bra det här!
Jag misstänker att Sigrid har urinvägsinfektion, i alla fall betedde hon sig som det imorse då hon gick på lådan 5 gånger på 1h och kissade bara några droppar varje gång, hm. Jag har bokat vet besök på tors så nu ska jag bara försöka få fram ett urinprov också...Senare idag när jag kom hem hade nån av katterna kräkts upp en spolmask också, trevligt! den var åtminstoe död...nu är det i alla fall avmaskning som gäller!