hannapannapersson

Inspiration!

Kategori: Allmänt

Jag har bestämt att mina katter inte ska få nån mat utan att jobba för den! Så matskålarna har tagits bort och massa olika pyssel fram. Numera får de mat ur toarullar, kartonger, aktiveringsleksaker, ihopskrynklat bakpapper, under mattor, under möbler och allt vad jag kan komma på. Allt för att de ska få ett mer naturligt liv! Min inspiration fick jag från vår gästföreläsare i torsdags som pratade om katters naturliga beteende, hantering på klinik, problembeteende och allt möjligt. Det var en jättebra föreläsning och jag ska även intervjua henne till mitt examensarbete! 

Elliott försöker få fram mat från toarullen

Elliott får tag på maten genom att bita sönder bakpappret... 

Lita på sig själv kanske?!

Kategori: Allmänt

Jag blir så trött! Sigrid hade ordentligt med öronskabb i höstas/vintras, fick behandling men hade fortfarande örongegg i julas. Så då tog jag med mig lite gegg till Albano när jag ändå skulle jobba där och kollade i mikroskop. Såg inga öronskabb alls, visst jag är inte veterinär, men öronskabb är inte direkt svåra att identifiera. Pratade med en av veterinärerna där som inte tyckte att det var möjligt att det bara skulle vara vanligt gegg eller rester från öronskabben. Fick känslan av att hon inte litade på mina öronskabbsidentifierandetalanger...Hm. Hon gav mig i alla fall rådet att köra en 7 dagars kur med öronrengöring varje dag. Till Sigrids förtjusning  not! Men gegget vägrade ta slut så nu bokade jag tid hos veterinären. Men hon hittade inte heller öronskabb när hon tittade i mikroskop och hon tittade med otoskop ner i Sigrids öron och sa att det inte fanns några tecken på att det skulle vara någon slags inflammation. Hon trodde att eftersom Sigrid hade haft så mycket öronskabb innan så vart de celler som producerar vax irriterade och producerar mer än vanligt och jag har inte direkt gjort saken bättre av att hålla på och rengöra hela tiden... Så nu får jag inte röra Sigrids öron så hoppas jag på att allt återgår till det normala...Känns så trist bara att jag inte litade på mig själv från början utan fick istället punga ut med 400 spänn på detta!
En underbar grej är dock att min kamera kom tillbaks lagad idag! Så nu kan jag fota fina bilder igen! Yippie!

Vad vill du vi sover ju och har det mysigt här!

Hornborgarsjön

Kategori: Allmänt

Idag var jag, Annika, Philippa och Therese iväg till Hornborgarsjön. Åkte vid gryning, vilket inte var så farligt som det låter eftersom den är typ halv åtta. Det är nämligen örnhelger på Trandansen nu och bästa tiden att se örnar var vid gryning hade jag fått höra. När vi kom dit mötes vi av fågelentuisaster som var sådär härligt engagerade! Tyvärr fick vi dock inte se några örnar. Det var disigt så man såg dåligt...Men vi fick i alla fall tipset att gå en vandringsled som gick längs sjön några km. Såg inga örnar där heller men vi fick en trevlig promenad ändå, om man bortser från blötsnöregnet och att jag halkade i leran och slog mig lite...

Synd att det var så grått och tråkigt väder!

Lite sleepy hollowaktigt landskap var det

Blöt hund!

Klarade mig!

Kategori: Allmänt

Jag fick godkänt på tentan på reproduktion och endokrinologi!!!! Så skönt, hade inte känts bra att behöva plugga inför omtenta nu när man har examensarbetet att bli klar med! Känns så härligt, nu kan jag slappna av lite. Detta betyder också att vi inte har så mycket jobbiga saker kvar. Det är en tenta till i vår och så examensarbetet sen är vi klara! Tjohoo!

Valp i vår/sommar?

Kategori: Allmänt

 
Nu är det klart att "min" uppfödare (Gemdales) ska ha en valpkull i vår/sommar efter Astrid och Harry. En trefärgad tik och en blue merle hane av rasen korthårig collie som jag träffade i somras. Eller det har varit klart sen länge men däremot trodde jag att kullen kanske skulle komma för tidigt så att jag inte skulle kunna ta en valp därifrån. Men Astrid har som tur är inte börjat löpa än, men hon är pågång! Så börjar hon löpa nu och parning sker om sådär 10 dagar så skulle det betyda att jag kan hämta valp precis efter avslutningen! Men sen ska allt gå bra också, parning, dräktigheten och tillräckligt med valpar med rätt kön. En hane och tik är redan tingade. Så det måste åtminstone bli en till hane till mig! Det är så spännande äntligen efter allt planerande så börjar det närma sig för min första alldelles egna hund! Det bara spritter i hela kroppen när jag tänker på det! Men nu måste jag återgå till allvaret och mitt examensarbete som går trögt framåt...

Så går det när man inte tar tag i saker!

Kategori: Allmänt

I några veckor har lampan i mitt data/gästrum inte funkat. Det enda jag har testat är att byta till ny glödlampa vilket inte löste problemet. Sen har jag gått och tänkt att jag måste testa med att sätta ditt en annan lampa för att se om det är lampan som är trasig eller om det är nåt elektriskt fel. Som sagt jag har gått och tänkt på detta i några veckor och suttit i mörkret framför datorn på kvällarna...Igår satt jag tom och försökte urskilja mina anteckningar och skriva in dem i datorn. Gick väl sådär...Idag fick jag äntligen ändan ur vagnen och skulle testa med en annan lampa och vad ser jag jo kontakten i taket hade lossnat. Satte i den och lampan funkade! Suck, så har jag gått i flera veckor och dragit mig för att fixa det här när jag kunde löst problemet på 1 minut! Ibland blir jag så trött på mig själv!
Snygg stil knaskatter. Så här satt Elliott & Sigrid och åt häromdagen...

2 dagar senare satt Vera & Elliott såhär. Hm jag anar en trend...

Beteende och strul

Kategori: Allmänt

Startade dagen med att vakna alldelles för sent, halv elva! Aaargh hade glömt ställa klockan. Bestämde i alla fall att det var dags att ta itu med min kamera som varit trasig i 2 veckor nu. Först ägnade jag en evighet åt att leta efter mitt kvitto på den, vilket jag inte gjorde. Sen kunde jag inte ens komma ihåg vart jag köpt den. Suck! Tillslut hittade jag företaget på mitt kontoutdrag. Det är ju inte varje dag som man köper nåt för 14 000kr ;-) Ringer dem och det var inget problem att få kvittot i efterhand. Skönt! Ringer då Canon som kopplar mig vidare hit och dit med massa väntetider. 1h senare är det i alla fall bestämt att jag ska skicka in kameran till ett service center i Göteborg. Går till posten och fixar med det. När jag går därifrån ser jag på mitt kvitto på leveransen att de bara ersätter 5 000kr om de skulle ha bort mitt rekomenderade paket! Så dem får fan inte slarva bort min kamera nu för då kommer jag döööö!
Har suttit resten av dagen med mitt katt beteende arbete som är mycket intressant men jobbigt att skriva. Fick dessutom lite live action katt beteende också. Var ute och såg en katt jag inte kände igen och så kom Vera fram och hälsade på mig och fick syn på den andra katten. Hon gick långsamt mot den med krökt rygg, världens största svans och öronen uppåtriktade och stirrade rakt på katten. Det här är ganska kaxigt måste jag säga, men den andra katten satt bara och hukade sig utan att röra sig så Vera kände sig väl självsäker på att hon kunde ta den här kissen lätt som en plätt. Men när det är 1m kvar vågar inte Vera gå närmare så tillslut sitter de och bara stirrar på varandra. I en evighet! Men så kommer nån gående som skrämmer den andra katten som springer iväg och Vera flyger efter som en galning och så hör man Aaaeeeiiaaaaaa (ja ni vet sådär kattslagsmålskrik) borta nånstans på nån av tomterna brevid. Så jag vet inte vem som vann, men jag gissar på Vera med tanke på hennes självsäkra stil. Undrar hur mina katters revir ser ut och i vilken rang de är bland katterna häromkring. Man önskar verkligen att de kunde berätta allt de har för sig när de är ute!

Examensarbetesångest...

Kategori: Allmänt

I 2 veckor framöver ska vi arbeta med vårt examensarbete. Vilket betyder att man sitter själv och jobbar, inga lektioner överhuvudtaget. Vilket betyder att man inte har nån som kan pusha på en förutom man själv. Igår kom jag igång jättebra! Delade upp arbetet i olika rubriker efter att jag suttit och funderat vad det var jag ville ta upp. Sen började jag läsa böcker och skriva det som passade till mitt arbete. Det gick bra, kändes som en tyngd hade lyfts från mig. Äntligen hade jag kommit igång på allvar! Men idag har det gått så segt! Jag vill bara gå och lägga mig och sova bort hela dan! Det är så segt för man måste ju sitta och översätta så himla mycket som man egentligen vet vad det betyder bara för att man inte hittar det där exakta svenska ordet som man vill använda! Så nu känns allt jättetungt igen. Kommer jag verkligen klara av att skriva klart det här arbetet i tid?
Som om inte det vore nog så är min kamera trasig! Kommer upp ett error meddelande när man försöker sätta igång den, måste kontakta Canon så de kan fixa det!
och så verkar det som om Sigrids öronskabb har kommit tillbaka och så verkar hon ha en lindrig kattsnuva och Vera verkar ha urinvägsinfektion. Suck säger jag bara!
Tentan vi hade i onsdags gick skitdåligt också, om jag klarar mig så är det med nöd och näppe! Ojoj vad jag är negativ just nu! Det är bäst att jag slutar skriva innan jag drar med nån mer i min svacka!